Martonyi Kounalakishoz fordult a titkos adatgyűjtés kapcsán

2013. július 03. 10:52

Martonyi János külügyminiszter szerdán tájékoztatást kért Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövettől arról, hogy magyar kormányzati vagy egyéb intézmények ellen folyt-e titkos adatgyűjtés, akár Magyarországon akár külföldön – közölte a Külügyminisztérium szerdán az MTI-vel.

2013. július 03. 10:52

A közlemény szerint a Külügyminisztérium kezdeményezte a megbeszélést az elmúlt napokban nyilvánosságra került amerikai lehallgatási ügy kapcsán.

A találkozó során Martonyi János azt mondta: azt várják, hogy „a magyar információs igényt az amerikai fél a szövetségesi kapcsolatunk szellemében fogja megválaszolni”.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gereb6
2013. július 03. 13:01
Valami Wilsontól: "Nyílt, nyíltan letárgyalt békeszerződések, amelyek megkötése után nem lesz többé semmiféle titkos nemzetközi megállapodás, hanem a diplomácia mindig nyíltan és a nyilvánosság színe előtt fog tevékenykedni."
bigyomail
2013. július 03. 12:34
Én azért abban reménykedek, hogy Martonyi ezzel párhuzamosan nem tiltotta meg a magyar titkosszolgálatoknak a kémkedést, mert ha nem kémkednek, akkor sok értelme nincs a létezésüknek. Azt értem, hogy pár naiv sajtós és polgár meglepődött azon, hogy a titkosszolgálatok kémkednek, na de a külügyminiszter? Mit gondol a reggeli jelentések az asztalán hogyan készülnek? Azt biza nem a sci-fi írók szakkollégiuma állítja össze, hanem részben a titkosszolgálat (legalábbis remélem). Persze ha nem tudott róla eddig, hogy kémkedés folyik, akkor ugye megint csak megkérdőjelezhető a titkosszolgálatunk fenntartásának értelme.
celkereszt
2013. július 03. 12:24
Na, most nem szívesen lennék az imperialisták heylében! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!