Lázár: Újabb segítség jöhet a fogyasztóknak

2014. február 23. 18:15

Szerdai ülésén tárgyalja a kormány, miként lehet valóban non-profittá tenni a közműszolgáltatásokat. Lázár János szerint a számlák továbbra sem átláthatók, a szolgáltatók még mindig igyekeznek becsapni, manipulálni a fogyasztókat.

2014. február 23. 18:15

A kormány szerdai ülésén tárgyalja, miként lehet valóban non-profittá tenni a közműszolgáltatásokat, hogyan kaphatnak újabb segítséget a fogyasztók – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár vasárnap Székkutason. A számlák továbbra sem átláthatók, a szolgáltatók még mindig igyekeznek becsapni, manipulálni a fogyasztókat – mondta a politikus a 2300 lakosú község általános iskolájának aulájában rendezett lakossági fórumon, mintegy száz ember előtt. „Szerdán nehéz napja lesz az áram- és gázszolgáltatóknak” – közölte az államtitkár, hozzátéve, ekkor a kormány napirendre veszi a közműszolgáltatások ügyét, megvizsgálja, miként nyújtható újabb érdemi segítség az ország négymillió háztartásnak.

 
„Úgy látszik nem tudjuk annyival csökkenteni a rezsit, hogy ne legyenek nyereségesek az energiaszolgáltatók” – mondta Lázár János, aki úgy látja, 25-30 százalékos tartós rezsicsökkentés  hozhat érezhető eredményeket a lakosság számára. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus a Székkutason megvalósuló mintegy 3 milliárd forintnyi fejlesztésről elmondta, az elmúlt két évtized legsikeresebb négy éve áll a falu mögött. A rendszerváltás óta a község még nem kapott egyetlen kormánytól sem ekkora fejlesztési forrást – mutatott rá. Hozzátette: lakosságarányosan Székkutasra érkezett legtöbb támogatás – a vállalkozások számára munkahelyek teremtésére, illetve az emberek életminőségének javítására – a környékbeli települések közül. A faluban májusban elkezdődik a csatornázás, az 1,1 milliárd forintos fejlesztés 90 százalékát uniós és hazai támogatás fedezi. A községben nem lesz olyan közösségi szolgáltatás, amely ne újulna meg a következő időszakban – ígérte a politikus.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dobzselaci
2014. február 24. 10:35
Fújjátok csak a rezsikürtöt, nyergeljétek az aurórát... nem-e lehetne-e IKV-t alapítani-e?
Felebarát
2014. február 23. 23:16
mennyi lesz a kompenzáció?
Vakkhangya
2014. február 23. 21:11
http://index.hu/bloghu/vankireszavazni/2014/02/23/gondnok_3_alairasgyujtok
Wagner Hopkins
2014. február 23. 20:59
A gárda ötletét is tőle vették. http://index.hu/belfold/1989/2009/02/11/vastagh_pal_a_munkasorseg_mellett/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!