Rekonstruálták a diósgyőri várat

2014. augusztus 22. 10:43

Befejeződött a diósgyőri vár megújítása, a középkori erődítmény kapuját augusztus 30-án nyitják meg a látogatók előtt.

2014. augusztus 22. 10:43

A BOON-on olvasható: a magyarországi műemlékvédelemben példa nélküli rekonstrukció eredményeként megújult és régi pompájában várja a látogatókat a vár, amely a nyugati szárny kivételével két szint magasságig újra felépült. A vár tornyai között három palotaszárny is újjáépült, amelyben helyet kapott Közép-Európa legnagyobb lovagterme, egy várkápolna és a királynék lakóterme is.

A beruházás a Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése című program keretében valósult meg, a miskolci önkormányzat az Új Széchenyi Terv keretében 2 milliárd 272 millió forintot nyert uniós és hazai pályázaton a 2 milliárd 714 millió forintos projektre, az önrész 442 millió forint volt.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
potyka
2014. augusztus 23. 08:09
Azért néha van minek örülni, ilyen a régóta szégyen várkert bazár is. :DDDD Gratulálok!
Rabonban
2014. augusztus 22. 17:05
Nagyon helyes! A külföldi turista / is / nem a szocreált keresi, hanem az értéket, a különlegeset! Minden normális országban így csinálják! A visegrádi palotát is így kellene befejezni, de pl. Szigligeten is ezt szeretnék, csak a műemlék és tájvédelem ( ugyebár a hivatal ) mindenbe beleköt. Mert belekötni, gáncsoskodni azt mindenki tud itt, ha valaki alkotni akar.Na, ők is EU-pénzből teszik, bizonyára.
várúr
2014. augusztus 22. 16:46
Nem rombolás, elkótyavetyélés, lopás, hanem FELÚJÍTÁS. Ballibbantak fanyalgása lényegtelen. Hadd éljék ki a frusztrációjukat, mi meg örüljünk a csodás várnak felebarátaim.
thymian
2014. augusztus 22. 16:45
Megnyugodhatsz, a jövőben ők is fognak pályázni kormányzati és EU-s pénzekre, s akkor talán gyorsabban fognak haladni. Te mivel segítetted a feltárást? Adó 1% oda ment?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!