Igazságosabb pedagógus-életpályamodellt szeretne a Jobbik

2014. december 14. 12:50

Dúró Dóra tiltakozik az ellen, hogy a kormány a tervek szerint nem biztosítja a pedagógusbérek értékállóságát.

2014. december 14. 12:50

A Jobbik arra szólította fel a kormányt, hogy ne tegye bizonytalanná a pedagógusok jövőjét és ne kösse a mindenkori minimálbérhez a béreket. Dúró Dóra, az Országgyűlés kulturális és oktatási bizottságának jobbikos elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján kijelentette: tiltakozik az ellen, hogy a kormány a tervek szerint nem biztosítja a pedagógusbérek értékállóságát. Szavai alapján az életpályamodell nem igazi béremelés, hanem bérrendezésnek lehet nevezni, hiszen a 2008-as szinthez képest a minisztériumi adatok szerint mindössze 2,8 százalékkal nőttek a bérek reálértéken.

Az ellenzéki politikus szerint bizonytalanságot szült a pedagógusok körében, hogy nem sikerült az eredetileg tervezett bérrendezés 100 százalékát megvalósítani, s kérdéses, hogy sikerül-e a tervezett időpontra véghezvinni a további emeléseket. A Jobbik szerint a pedagógusok bérét a diplomás átlagbér szintjére kellene emelni - mondta Dúró Dóra, kifejtve: ezt a kezdő pedagógusok esetében valósítanák meg, s olyan életpályamodellt dolgoznának ki, amelyben nincsenek igazságtalanságok.

A jelenlegi rendszerben igazságtalannak nevezte, hogy nem adják meg a túlóráért és a helyettesítésért járó pótlékokat, s értékelése szerint feszültségeket szül a 32 órás kötelező intézményi tartózkodás is, ami gyakran – például a kellő mennyiségű számítógép hiánya miatt – a szakmai munka rovására megy.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2014. december 15. 05:25
a kormány a tervek szerint nem biztosítja a pedagógusbérek értékállóságát. Mert akik jól teljesítenek azok bére emelkedik, (nem kevéssel) akik meg nem teljesítenek jól és elesnek a korábbi megalapozatlan kiváltságaiktól, azok mögé beáll most a Jobbik.
Burmin
2014. december 14. 15:44
Azt látom nincs pénz vagy ha van is az nem oda megy ahová kéne. Hazudott a Fidesz is !!!
USsange
2014. december 14. 13:53
Szeressétek!
komondor
2014. december 14. 13:37
Régebben az utcán akartak igazságot tenni! A fideszt meg alig alig támadják. Értem én hogy közel van a két értékrend de nekem szimpatikusabbak voltak 2010 előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!