Vizoviczki-ügy: megkezdődött a tárgyalás

2015. január 14. 10:33

Ma reggel kezdődött Vizoviczki László és társai vesztegetési ügyének tárgyalása a Debreceni Törvényszéken. A vádirat, és így a vád sem publikus, ezért az ügyet zárt ajtók mögött tárgyalják. A vádlottak többsége civil, de rendőr, tűzoltó, pénzügyőr is van közöttük, ezért katonai tanács előtt folyik a per.

2015. január 14. 10:33

Zárt ajtók mögött megkezdődött Vizoviczki László és társai vesztegetési ügyének tárgyalása szerda reggel a Debreceni Törvényszéken. Vizoviczki Lászlót rendőrök vezették be a bíróság épületébe, óriási sajtóérdeklődés mellett. Ezt látva a vádlott eltakarva az arcát, odaszólt a fotósoknak és operatőröknek: „szégyelljék magukat, látják, hogy nem járulok hozzá, mégis kattintgatnak”.

Vatai István hadbíró alezredes katonai tanácsa zárt ajtók mögött kezdte meg a tárgyalást. A vádlottak többsége civil, de rendőr, tűzoltó, pénzügyőr is van közöttük, ezért katonai tanács előtt folyik a per. A tárgyalást azért tartják zárt ajtók mögött, mert az eljárásra a legszigorúbb minősítés vonatkozik. Mivel a kilencvenoldalas vádirat is tele van titkosított adatokkal, maga a vád sem publikus, a vádismertetés sem lesz az, és csak az eljárás végén, az ítélet rendelkező részét olvassák fel nyilvánosan.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
komondor
2015. január 14. 10:46
Kötél?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!