A Wizzair Budapesten a BUX kosár egyik főszereplője lenne

2015. február 04. 14:51

Nem is értem, hogy egy ilyen komoly cég mint a Wizzair, hogy követhet el ekkora hibát, hogy Londont választja részvényei bevezetésére.

2015. február 04. 14:51
Szalay-Berzeviczy Attila

„Nem is értem, hogy egy ilyen komoly cég mint a Wizzair, hogy követhet el ekkora hibát, hogy Londont választja részvényei bevezetésére, amikor éppen a mostani romániai IPO-k is - és számos más példa is az elmúlt években - mind azt bizonyítják, hogy a hazai piacon történő bevezetésnek nincs komoly alternatívája. A Wizzair Budapesten a BUX kosár egyik főszereplője lenne, míg Londonban egy lesz a sok kisebb játékos között.

Egyáltalán nem értek szakmailag egyet Váradi József érveivel, sajnálom, hogy azokra a londoni tanácsadókra hallgatott, akiknek egyszerűbb a bevezetést ott letudni helyben, miközben a részvények további árazásával és forgalmával már nem kell törődniük. Azt is sajnálom, hogy a magyar kormány sem látja még mindig, hogy milyen kárt okoz Magyarországnak hosszútávon azzal, hogy hátat fordít a magyar tőkepiacnak és hagyja, hogy az végleg elvérezzen. Pedig virágzó tőkepiac nélkül nem létezik sikeres gazdasági modell!”

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Qsza
2015. február 04. 17:20
Nemzeti tőkepiac? A budapesti tőzsde csak a Wiener Börse magyar nyelvű mutációja.
indiáner
2015. február 04. 16:45
"amíg 2008-ban ki nem derült, hogy nem megy tovább" ourfiniteworld.com
indiáner
2015. február 04. 15:47
"éppen a mostani romániai IPO-k" Ezeken lemérhetjük idővel.
indiáner
2015. február 04. 15:45
Miért nem itt vezeti be magát egy cég a tőzsdére? Talán mert Londonban drágábban lehetett kibocsátani, és hülye lenne, ha nem azt választaná. Egyébként mi jártunk jól, mert nem vett bele a kibocsátásba egy csomó kisbefektető brókeri ajánlásra. Közép-Európának nem való a tőzsde, mert nem élte át azt a Nyugat-európai gyarmatosításkori fellendülést, ahol tényleg sokat lehetett nyerni azzal, hogy valaki befektetett egy induló cégbe. Mivel számottevő erőforrás nem áramlott be kívülről, itt folyton botrányok voltak, és kiderült, hogy a tőzsde nem csodaszer a kapitalizmus építésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!