Háromszázezer lejjel támogatja a város a Kolozsvári Magyar Napokat

2015. március 11. 12:34

Összesen 1,423 millió lejjel támogatja a kolozsvári önkormányzat a magyar alapítványokat és egyesületeket. A Kolozsvári Magyar Napok rendezési költségeihez 300 ezer lejjel (körülbelül 20,5 millió forint) járul hozzá a város.

2015. március 11. 12:34

A kolozsvári önkormányzat összesen 1,423 millió lejt ítélt meg a magyar alapítványok és egyesületek projektreire – írja a Transindex. Az Egyetgyár programjait 300 ezer lejjel támogatja a város. Ugyancsak ekkora összeget kap a Kincses Kolozsvár Egyesület a Kolozsvári Magyar Napok idei megrendezésére.

Az Igen, tessék! Egyesület 30 ezer lejt kap a Cluj/Kolozsvár kártya bevezetésére. Szintén ennyit kap a Váróterem Projekt független színházi miniévadjára. A Donát Alapítvány 20 ezer lejes támogatást nyert iskolások idegenvezetői képzésére. 18-18 ezer lejt kap a Szint Kulturális Egyesület szervezte XVII. Szent Isvtán-napi néptáncfesztivál; illetve a Bogáncs-Zurboló Egyesület a Bogáncs Néptáncegyüttes 30. születésnapi rendezvényére. A Szivárvány című gyermeklap idei megjelenését 15 ezer lejjel támogatja Kolozsvár önkormányzata.

A szociális projektek közül az Életfa Családsegítő Egyesület 35 ezer, míg a SOLIDARIS egyesület telefonos szeretetszolgálata 10 ezer lejes támogatást kapott. Az Erdélyi Református Nőszövetség Utcagyerek Missziós Központja 39 600 lejjel támogatja az önkormányzat, Szent Kamill Szociális Otthon működését pedig 87 800 lejjel.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!