ETO Park: a hitelre nem, a fedezetre viszont emlékszik a volt MFB-vezér

2015. április 07. 21:27

Zdeborszky György az M1 Híradójának azt mondta: nem emlékszik a Quaestornak adott 17 milliárd forintos MFB-hitelre. Arra viszont emlékezett, hogy a hitel fedezetének elfogadták a stadiont.

2015. április 07. 21:27

Zdeborszky György, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) igazgatóságának volt elnöke kedden azt mondta az M1 aktuális tévécsatorna Híradójának, nem emlékszik arra, hogy a pénzintézet 17 milliárd forintos hitelt nyújtott a Questornak 2010 előtt.

A pénzügyi szakember telefonon válaszolt a Híradó kérdéseire azzal kapcsolatban, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden az Országgyűlésben felidézte: az MFB 2005-ben és 2008-ban máig tisztázatlan körülmények között nyújtott hitelt az ETO Park beruházásra.

Zdeborszky György arra viszont emlékezett, hogy a hitel fedezeteként elfogadták a stadiont. „Ez egy projekthitel volt, amihez volt önrész, ezért a szabályoknak megfelelt. Miért ne fogadták volna el, miért ne kapott volna pénzt az ETO Park?” – idézte az MFB igazgatóságának volt elnökét a híradó.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. április 08. 09:25
Egy igazgatósági elnök nem operatív vezető,rossz helyen kopogtatott az M1...
kvid
2015. április 08. 07:18
kivételesen intelligens és gyors észjárású ember, még szerencse, hogy ilyenek diszponáltak milliárdok fölött
gudmen
2015. április 08. 01:42
hol van a 70 milliárd kamata? ha nem bukik tarsoly..akkor soha nem derül fény arra, hogy 100 milliárdokat tartanak kockázati alapokba...elszámolni a jegybanki alapkamattal kell..a különbözetet meg lenyulják..ha bukás van akkor meg az adofizetök nyulnak a zsebükbe..és a kisbefeletetök..??? elképesztö...nem találok szavakat..orogován béla..tehetetlen ügyészség..akinek nem tarsolyt kellene elvinni elsö körben..hanem még mellé szijjártot és viktort.. ésezek a taknyok még beleugatnának, hogy ki mehet mikor nyaralni.. a jokurvaanyád politikusbünözö...mikor pusztulsz már ki mint a föld legkártékonyabb faja?
yes_we_can
2015. április 08. 00:51
Még néhány nyalánkság: http://www.kisalfold.hu/forum/mszp-szdsz_tolvajlasi_botranyok/36/2501/?action=kifejt&ord=0&limit=10&page=9
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!