Zombor: Sok a félreértés az egészségügyben

2015. május 12. 07:56

Az egészségügyi államtitkár az állami hírtévének adott interjúban arról beszélt: az egészségügyben tapasztalatható feszültség nem csak az alacsony bérek miatt van, hanem a sok a félreértés, félreértelmezés miatt is.

2015. május 12. 07:56

Nem csak az alacsony bérek miatt vannak feszültségek az egészségügyben, hanem amiatt is, hogy sok a félreértés, félreértelmezés – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában. Zombor Gábor a műsorvezető kérdésére kiemelte, hogy a félreértelmezések miatt nem úgy használnak jogszabályokat az intézmények, ahogyan az elvárható lenne. 

Elmondta azt is, hogy úgy látja, a túlmunka ügyében – amely körül egy komoly probléma alakult ki – már sikerült megállapodásra jutni az érintett szakszervezetekkel. Emlékeztetett: július 1-től egy „egységes rend” alakul ki az országban az ügyben, ami a munkavállalók számára a „legoptimálisabb”. 2016-tól pedig egy 36 milliárd forintos, munkahelyi körülményeket, feltételeket és jövedelmet javító program is elindul az ágazatban – tette hozzá.

Az alapellátási törvénytervezetről szólva azt mondta: a jogszabály célja, hogy „megmozdítsa a rendszert”, és nemcsak financiálisan, hanem szakmailag is egy magasabb presztízst biztosítson a háziorvosi hivatásnak. A törvénytervezet megalkotásakor a fiatal pályakezdőkre és a nyugdíj előtt állókra is gondoltak – fűzte hozzá.

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. május 12. 11:42
Én örülök, hogy a fidesznek az oktatás mellett az egészségyügyet is sikerül teljesen szétkúrnia. Nyilván a politikusoknak meg a kis köcsög kölkeiknek megvan a gyors sáv, meg a bejáratott doktorgárda. Kapjákbe.
pszichodoki
2015. május 12. 10:46
Ugye emlékszünk a Dr Molnár Lajos/R.I.P./ és Dr. Horváth Ágnes/MSZP -SZDSZ / koalíció eü. minisztereire/ - ment a "beugatás " a területi/ központi kórházak beállításáról - 20 kilométeren belül elérhető volt az intézmény! Most mi van?? Közel három hete a HONVÉD KÓRHÁZ bejárata előtt halt meg egy " hajléktalan" -nak vélt beteg!! 100/!!/ milliárd a kórházak köztartozása!! STADIONOKAT VICCKOR MEZŐKÖVESDNEK, GYIRMÓTNAK,és gondolom drága sógorod kapja a LED világítás kiépítését/ bár lehet tériszonyos!/, és a lerohadó "puskásakadék" felújítására/!!/ RÖHEJ BÁZZEG FÚCSERE ÉS VÍZELVEZETŐ RENDSZER 118 milláért!! BELE A POFÁNKBA!! És még nem beszéltem a VÁRKERT BAZÁRRÓL - talajvíz folyamatosan szivárog - így rohadnak a falak...és a Liget Projektről / mennyi pénz ment el "szakértőkre"??? Ugye ez lófax a PAKS II 3200 -most már a hírek 4600 /!!/ Mrd fori9ntról beszélnek!! SZ@PÓÁGON ágon vagyunk MINDANNYIAN!! Ja nem tévedtem csak " a keményen dolgozó kis emberek"/sic!/ És ez nem vicc!!
Brókerkormány
2015. május 12. 10:17
kuwiq , hisz a kórházak adóssága csak a beszállítóknak mostanában éri el, lépi túl a 100 milliárdot. Székely vicc - okulásul minden devizahitelesnek és hitelesnek Áronnak – Csíkiben – szüksége van két pengőre. Hát felkerekedik és elmegy a falu végébe Kohnhoz kölcsönt kérni. - Te Kohn, szükségem lenne két pengőre. - Rendben, de tavasszal négy pengőt kell visszaadjál és biztosítékként itt hagyod a fejszéd. Gondolkodik Áron az ajánlatról, de nagyon kell neki a két pengő, hát belemegy az alkuba. Megkapja a két pengőt és indul is a dolgára, de utána szól Kohn: - Te Áron lenne egy ajánlatom, mert néztem az előrejelzéseket és a termést el fogja vinni a fagy. Nem fogod tudni megadni a tartozásodat. Add vissza a két pengőt és akkor már csak kettő pengőt kell megadnod tavasszal. Gondolkodik Áron, hogy Ő is hallott már a tavaszi fagykárokról…, hogy igaza lehet a Kohnnak és visszaadja a két pengőt. Mosolyogva ballag hazafelé és elgondolkodik: meglátogattam a Kohnt, pénzem nincs, lett két pengő adósságom, nincs fejszém, és mégis minden stimmel!
SLI0010
2015. május 12. 10:02
Azt a mindenit! Akár 36 milliárd is juthat munkakörülmények, feltételek, jövedelmek fejlesztésére? Varga tegnap azt nyilatkozta, hogy 18 ezer orvos és 43000 ápoló bérfejlesztésére 15 milliárdot szánnak jövőre. Ez kb. havi bruttó húszezer. Na ezzel biztos marhára elégedettek lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!