Délmagyar: A szerb rendőrök terelik a migránsokat a zöldhatár felé

2015. június 30. 10:07

A Délmagyar információi szerint a Belgrádból a vajdasági Magyarkanizsára tartó autóbuszjáratot szerb rendőrök térítették le szokásos útvonaláról, hogy a rendes megállója helyett a magyar zöldhatárra vezető ártérben tegye le jórészt migránsokból álló utasait. Hogy miért, arra nem adott választ a szerb belügyminisztérium.

2015. június 30. 10:07

A Belgrádból a szerbiai Magyarkanizsára tartó autóbusz múlt héten nem a település főterén állt meg, hanem a Tisza árterében, ami a magyar zöldhatárhoz esik közel – tapasztalta a Délmagyar tudósítója.

Mint írja, ottlétekor a Lasta busztársaság emeletes járata 20 percet késett, majd ahelyett, hogy beállt volna a megállójába, továbbhajtott. A riporter autóval követte a járművet, amelyről az ártérben megállva három rendőr szállt le. Az egyenruhások egyike a feltartóztatta a közúti forgalmat, míg a másik kettő az ártérbe terelte a busszal érkezett migránsokat. Ezután a rendőrök visszaszálltak a buszra, amely begurult Magyarkanizsára. Az egyik migráns arról tájékoztatta a Délmagyar újságíróját, hogy a szerb rendőrök útbaigazítást is adtak, hogy merre induljanak a magyar határ felé. 

Az esetet követően, múlt csütörtökön a szomszédos Törökkanizsán figyelték meg a buszt, és azt látták, hogy a rendőrség Magyarkanizsa hátárában megállítja a járatot, majd hosszasan tárgyalnak a sofőrrel. Ez után ért a busz a Fő téri megállóba, ahol csak a szerbeket engedték leszállni, a migráns utasokat rendőri kísérettel továbbszállították a horgosi elágazásnál lévő kukoricáshoz, és ott engedték el őket.

Pénteken viszont már menekültek nélkül érkezett a belgrádi busz Magyarkanizsára, a rendőrök pedig razziába kezdtek a város határában. A lap helyi informátora azt mondja, megtisztítják a környéket a bevándorlóktól. A belügyminisztériumból azonban mostanági nem kaptak választ arra a kérdésre, hogy miért terelik a rendőrök az ártérbe a menekülteket.

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2015. június 30. 19:46
Amíg az EU jövő évi határdővel kíván megoldást találni, addig jobb, ha mi cselekszünk.
Nielsen
2015. június 30. 15:22
Mindig is fika egy ország volt ez a Szerbia :D
bookmark
2015. június 30. 14:19
Na azért gyerekek a városok is kezdjenek el kerítést meg falat építeni. Ez a probléma ne 1 nap alatt lesz megoldva. Bármit csinál a kormány azt először jól megtámadják a sajtóba, meg létrehoznak egy EUs bizottságot amelyik azzal tölti az időt, hogy kritizáljon, de mi van ha magán alapon kezdenek a magyarok kerítést építeni a városok köré? Hány db várost lehet légi úton megközelíteni? Mi lesz ha a bevándorlók átveszik a hatalmat a közúti közlekedés felett? Gyerekek ébresztő, invázió van.
bookmark
2015. június 30. 13:46
Szerintem kéne egy új befogadó tábort építeni közvetlenül az osztrák határ közelébe, azzal, hogy kitörnek a táborból senki nem fogja tudni őket visszatartani az osztrák zöldhatártól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!