Origo: Kivásárolták az MSZP-t a Népszabadságból

2015. június 02. 12:45

Megvásárolta az MSZP-s Szabad Sajtó Alapítvány 27,69 százalékos tulajdonrészét a Mediaworks Kft.-n keresztül Heinrich Pecina osztrák üzletember, így már 99,9 százalékban övé a vállalat – írja az Origo.

2015. június 02. 12:45

Kivásárolták az MSZP-s Szabad Sajtó Alapítványt a Népszabadságból – írja az Origo. A  hónapokig tartó tárgyalások után Heinrich Pecina osztrák üzletember az MSZP Szabad Sajtó Alapítványának 27,69 százalékos részesedését, valamint a Népszabadság Zrt. Dolgozóinak Kulturális, Szociális Segélyező Egyesületének 1,4 százalékos részesedését megvásárolva immár 99,9 százalékban birtokolja a céget. A dolgozói egyesület elnöke, Kelen Károly szerint piaci ár fölött adták el a céget, de a pontos ár nem publikus. A fennmaradó 0,1 százalékot a lap munkatársai birtokolják.

Az új tulajdonos a Mediaworks Kft., melynek a Mediaworks Hungary Kft. a tulajdonosa, amely tavaly a Ringier és Axel Springer kiadók érdekeltségeinek jó részét átvette. Ezt a céget az osztrák QDW Beteiligungen AG birtokolja, amely az osztrák Vienna Capital Partners érdekeltsége. Az ezt a céget tulajdonló Heinrich Pecina a Mediaworks Hungary Zrt. felügyelőbizottsági tagja. A Mediaworks Hungary Zrt. eközben új igazgatót kapott Rónai Balázs személyében, aki hat évig a Napi Gazdaság Kiadó vezetője, tizenöt évig a Napi.hu főszerkesztője volt.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yanoo
2015. június 25. 16:26
Ne legyél cinikus! Itt a művelt nyugat fektet be.Tehát ez demokratikus, igaz, független, felvilágosult,miegymás.
csurcsányi
2015. június 10. 19:33
Az osztrák balliberálisok inkább attól rettegjenek ,hogy rohamosan jön fel a Osztrák Szabadság Párt!Majd a népszabóságból szidják őket,az osztrák lapokból meg minket szapulnak a szokás szerint.
krotak
2015. június 10. 19:33
Átlagemberként nem értem, hogy ez miért, és kinek jó üzlet. Bár... A Habsburgok jól tudtak házasodni, az osztrákok meg jól ki tudtak jönni minden szarból: az első vh. után még tőlünk is kaptak területet; a második vh. után el tudták hitetni a világgal, hogy azért vonult utcára sok-százezer ujjongó ember virágesővel, mert gyűlölték azt a gaz náci NÉMET(!)Hitlert.
kuwiq
2015. június 10. 19:32
Na és, mi fog változni? Mondjuk nem bánnám, ha a posztkomcsi provokátoroktól megszabadulna a lap és egy rendes baloldali orgánum lenne belőle, amelyik a szakma alapvető követelményeit megtartja, és vitaképes, nem pusztán propagandakiadvány. Előbb utóbb el kell kezdeni beszélni egymással, de az egymásra kígyót békát kiabáló propagandista verőemberek erre nyilvánvalóan képtelenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!