Szlovákia segít: ötven rendőrt küldenek a szerb-magyar határra

2015. október 14. 14:02

Ötven rendőrt küld Szlovákia Magyarországra, hogy a szlovák-magyar határon dolgozó kollégáikat segítsék. Az intézkedésre egy kétoldalú megállapodás alapján, kérésre kerül sor. Az intézkedés elősegíti a hazai egységek horvát-magyar határra való átcsoportosítását.

2015. október 14. 14:02

Ötven rendőrt küld Szlovákia Magyarországra, hogy a magyar-szerb határon dolgozó kollégáiknak segítsenek. Az intézkedésre, melyet szerdán hagyott jóvá a pozsonyi kormány, egy korábbi kétoldalú megállapodás alapján kerül sor.

A szlovák rendőrök október 20-án érkeznek az országba. Felszerelésüket és járműveiket a szlovák belügyminisztérium biztosítja, ellátásukról pedig Magyarország gondoskodik. Az érkezők tizenkét órás műszakban fognak dolgozni, egy-egy járőrben két magyar rendőr és egy katona mellé lesznek beosztva. A könnyebb együttműködés érdekében olyan szlovák rendőrök vesznek részt a kiküldetésben, akik magyarul is beszélnek.

Ivan Netík, a szlovák belügyi tárca sajtóosztályának vezetője elmondta: a rendőrök a magyar fél kérésere fognak szolgálatot teljesíteni az említett határszakaszon, hogy minél nagyobb erőket lehessen a magyar-horvát határra átcsoportosítani. Robert Fico szlovák miniszterelnök szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: egyenlőre nincs róla szó, de nem kizárt, hogy a jövőben a hadsereg tagjaiból is küldjenek segédcsapatokat Magyarországra, azonban a törvényi szabályozások miatt jóval könnyebb megoldani a rendőrök kiküldését, mint a katonákét.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2015. október 14. 20:14
Köszönjük.
balint60
2015. október 14. 17:44
Inkább a szégyenletes nyelvtörvényt és a kettős állampolgárságot tiltó törvényt kellene módosítani!
illiberator
2015. október 14. 15:58
Magyar, szlovák két jóbarát ...
balbako_
2015. október 14. 15:06
A lényeg nyilván nem a létszám, hanem az ország jelenléte az ügy mellett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!