PestiSrácok.hu: 2012 óta foglalkozunk az agrártámogatásokkal

2016. február 24. 09:13

A PestiSrácok.hu szerint semmilyen etikai vétséget nem követtek el és semmilyen kivetnivaló nincs abban, hogy állami támogatást kaptak Agrárcsászárok című internetes dokumentumkötetükre. A portál szerint az is a támogatási szerződés félreértelmezése, hogy a tárca cenzúrázta volna a cikkeiket.

2016. február 24. 09:13

A PestiSrácok.hu szerint a médiában kormányoktól függetlenül megszokott az olyan támogatási gyakorlat, mint ahogy a portál másfélmillió forint állami támogatást kapott Agrárcsászárok című internetes dokumentumkötetére, így semmiféle etikai vétséget nem követtek el – írják.

A portál leszögezi: 2015. március 10-én kérték Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter támogatását a nemzeti földvagyon és az agrártámogatások 1990-2010 közötti elherdálását dokumentáló online kötetük kiadására, promóciójára. A végül megjelent sorozat pedig összegzése a PestiSrácok.hu 2012-es elindulása óta folytatott agrárügyi tényfeltáró munkájának – tették hozzá.

A PestiSrácok.hu szerint az is támogatási szerződés félreértelmezése volt, hogy a Földművelésügyi Minisztérium cenzúrázta volna a megjelent cikkeket. Erről azonban szó sem volt, mivel a kötetben megjelent írásokon éveket dolgoztak a portál újságírói, megállapításaikat pedig „az aktuális politikai széljárástól függetlenül” nyilvánosságra hozták.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2016. február 26. 11:22
Ezzel szemben az igazság az, hogy a lopott pártállami médiumok 99 százalékát a rendszerváltás után saját tulajdonaként használták a bukott bolsevikok - maszop-szadesz. Nektek kuss van.
Vezetéknév Utónév
2016. február 26. 11:21
Egy biztos. Ezek után senki nem mossa le a pestisracok.hu-ról, hogy közpénzből etetett lakájmédium.
madarasi.abel
2016. február 24. 17:09
ezzel szemben az igazság: http://blog.atlatszo.hu/2016/02/a-szponzoralt-cikkek-tartalmat-is-egyezteti-a-pestisracok-a-miniszteriummal/
Berecskereki
2016. február 24. 17:09
“Révész Sándor Prosti srácok című írásában valótlanul állítottuk, hogy ‘a Földművelésügyi Miniszté­rium szerződést kötött a prosti srácokkal, hogy 2015. november 20. és december 31. között jó pénzért 12 részből álló cikksorozatban méltatják és mocskolják, amit a megrendelő méltatandónak és mocskolandónak ítél.’ Valótlanul állítottuk azt is, hogy Huth Gergely ‘főszerkesztő, aki a megrendelés teljesítését a saját aláírásával igazolta, letagadta, hogy létezik ilyen szerződés.’ A valóságban a szerződés nem kötött ki semmilyen tartalmi előírást, különösen nem azt, hogy ‘méltatni és mocskolni’ kell, amit a megrendelő annak ítél. Huth Gergely továbbá minden sajtómegkeresésre válaszolt és semmilyen fórumon nem tagadta, hogy létezik ilyen szerződés.” – portálunk kérésére ezt a helyesbítést helyezte el a Népszabadság Révész Sándor múlt hétvégi publicisztikájában. http://pestisracok.hu/helyesbitette-a-nepszabadsag-a-pestisracok-hu-t-kurvazo-irasat/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!