Jobbik: A Fidesznél a pártérdek felülírja az emberek biztonságát

2016. március 29. 15:13

A Fidesz nem vette napirendre a Jobbik honvédelmi törvényre vonatkozó javaslatát, az ellenzéki párt szerint a Fidesz ezzel veszélyezteti az emberek biztonságát. A párt konstruktív hozzáállást várnak el az emberek biztonságát érintő kérdésben minden politikai erőtől.

2016. március 29. 15:13

A Jobbik értékelése szerint a Fidesz veszélyezteti az emberek biztonságát azzal, hogy nem akarja a parlament napirendjére venni a honvédelmi törvényre vonatkozó javaslatukat.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője keddi közleményében arra reagált, hogy Gulyás Gergely, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese jelezte: nem támogatják annak a jobbikos módosító indítványnak a napirendre vételét, amelynek célja, hogy kormányhatározatban megállapított 1-es vagy 2-es fokozatú terrorfenyegetettség elrendelése után a honvédség fegyverhasználati joggal vehessen részt az államhatár őrzésének biztosításában, továbbá belföldi erőszakos cselekmények elhárításában.

Konstruktív hozzáállást várnak el az emberek biztonságát érintő kérdésben minden politikai erőtől – közölte a jobbikos politikus, aki a brüsszelihez hasonló tragédiák elkerülésére hivatkozva jelezte: frakciójuk kérni fogja a kezdeményezés napirendre vételét.

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
katus
2016. március 30. 00:21
Végrendeletet hamisított a fideszes polgármester, hogy megszerezze egy elhunyt személy millióit Forrás: https://kuruc.info/r/2/156941/ Hamis tanúzás, csalás és magán- és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség két férfival és egy nővel szemben, akik egymással összejátszva szerezhették meg egy Vízváron elhunyt személy örökös nélkül maradt hagyatékát. Az ügyészség által csak egy dél-somogyi község polgármesterként említett vádlott 2013-ban, egy családsegítő szolgálatnál dolgozó ismerősétől – a harmadrendű vádlottól – hallott először a tulajdonos és örökös nélkül maradt hagyatékról, amit könnyen meg lehetne szerezni a szomszédos Vízváron. Egy közel 5 millió forintos értékű ház és az elhunyt mintegy 13 milliós értékpapír-állománya volt a tét. A vádirat szerint a polgármester és segítője egy rossz anyagi helyzetű harmadik ismerősüket is bevonták az ügybe. Ő lett később az elsőrendű vádlott, aki 3 millió forintért vállalta, hogy a társai által hamisított végrendelettel megszerzi az értékeket. A visszaváltott értékpapírok után a község vezetője 7 millió forintot kapott, és övé lett a ház, az elsőrendű vádlott pedig megtarthatta a korábban beígért hárommillió forintot – sőt, hozzájutott az elhunyt életbiztosításaiból származó további 2 millióhoz is. Arról, hogy a harmadrendű vádlott hogyan részesült a bűnügy után, vagy hogy mi történt a be nem váltott értékpapírokkal, nem szól a kaposvári ügyészség közleménye. A vádhatóság mindenesetre börtönbüntetést, vagyonelkobzást és közügyektől való eltiltást javasol mindhárom személlyel szemben. Az Origó a Vízvárhoz közeli Heresznye község fideszes polgármesterét kérdezte meg, érintett-e a csalási ügyben, és mit gondol a vádakról. Kolics Gábor elismerte, "folyamatban van egy ügy", de erről nem kívánt nyilatkozni. A lap érdeklődésünkre – lemondana-e tisztségéről a vízvári botrány miatt – ugyanakkor egyértelműen nemmel felelt. "Van egy ügy, amiben semmilyen módon nem érzem magam bűnösnek, úgy gondolom, hogy ehhez ennek semmi köze" – mondta a polgármesteR
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. március 29. 21:22
A Fidesznél a pártérdek felülír mindent.
pemete jakab
2016. március 29. 21:20
"Jobbik: A Fidesznél a pártérdek felülírja az emberek biztonságát" Meg minden mást, ami a köz javát szolgálja. Mert két "urat", önmagukat és a közt nem lehet egyszerre szolgálni, így maradnak önmaguknál.
zolka50.50
2016. március 29. 19:02
A mocskos hazaáruló Jobbiknál zazrivecz hataloméhsége és a pártérdek mindent felülír. Pofátlan gazember mind.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!