Magyarországon nem emelik a terrorfenyegetettségi szintet

2016. december 20. 11:29

Nincs semmilyen információ még utalás szintjén sem arra, hogy Magyarországon terrorcselekményre készülnének, így marad a 3-as, közepes szint terrorfenyegetettségi szint az országban. A rendőri jelenlétet ugyanakkor fokozzák a plázák és a karácsonyi vásárok közelében.

2016. december 20. 11:29

Nem emelte a terrorfenyegetettségi szintet az európai nagyvárosokban hétfőn történt merényletek miatt Magyarországon a Terrorellenes Koordinációs Bizottság (TKB), marad a 3-as, közepes fokozat – tájékoztatta közleményben a Belügyminisztérium (BM) kedden az MTI-t. A bizottság azért nem módosította a jelenleg hatályban lévő terrorfenyegetettségi fokozatot, mert a testület értékelése szerint még utalás szintjén sem keletkezett magyarországi terrorcselekmény elkövetésére vonatkozó információ – olvasható a kommünikében. A közlés szerint a magyar titkosszolgálatok és rendvédelmi szervek továbbra is folyamatosan kapcsolatot tartanak a külföldi társszolgálatokkal.

Ugyanakkor a lakosság biztonsága érdekében Pintér Sándor belügyminiszter felkérte az országos rendőrfőkapitányt, hogy az ország teljes területén fokozza a rendőri jelenlétet, különösen a bevásárlóközpontok és a karácsonyi vásárok körzetében – teszik hozzá. A tárcavezető utasítására a rendvédelmi szervek konzultáltak az elkövetett merényletekkel érintett országok budapesti külképviseleteivel, a Terrorelhárítási Központ pedig a főváros több kiemelt pontján járőrszolgálati tevékenységet kezd.

A hatóságok további konkrét lépéseket nem tartanak indokoltnak, ám felkészültek arra, hogy bármely, a lakosság biztonságát veszélyeztető információ felmerülése esetén haladéktalanul megtegyék a szükséges intézkedéseket – közölte a Belügyminisztérium. (MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vanádium
2016. december 22. 12:52
Miért is emelnék a terrorista fenyegetés szintjét , amikor ránk nézve a legnagyobb veszély orbán léte, ő meg sajnos régóta nyakunkon tartja a kést.Csak nehogy elfogyjon a gyógyszere!
kjkj945
2016. december 20. 16:44
A tankok csak ''''diszletek''' az utcán!!!
noMores
2016. december 20. 16:03
Van az az aberralt kommunista kenyszerkepzet a fideszes elitben, hogy ha tobb allig felfegyverzett tek-est vezenyelnek a kozterekre, attol nagyobb biztonsagban erzi magat az allampolgar. Hat pedig lofaszt!
liberálzöld.
2016. december 20. 15:24
Innen emelni? Hova? Páncélossal védve a Vajna kaszinó, meg a Vörösmaty tér. Orbán - gondolom - már páncélpizsamában alszik. Szegény Anikó asszony! "Magyarországon nem emelik a terrorfenyegetettségi szintet"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!