Rétvári: A napokban megkapják a pedagógusok a megemelt bérüket

2017. október 05. 11:26

A napokban utalják a pedagógusoknak az életpálya alapján emelt bérüket – nyilatkozta csütörtökön Rétvári Bence. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára felidézte: elsőként a pedagógusok számára indították el az életpályát és a béremelést.

2017. október 05. 11:26

A napokban utalják a pedagógusoknak az életpálya alapján emelt bérüket – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a pedagógusok világnapján, csütörtökön tartott budapesti sajtótájékoztatón. Rétvári Bence felidézte: elsőként a pedagógusok számára indították el az életpályát és a béremelést, s öt év alatt ennek köszönhetően 50 százalékkal nőttek a keresetek.

Ez jóval magasabb, mint a GDP emelkedése és az átlagfizetések növekedése – jelezte a parlamenti államtitkár, aki kitért arra is, hogy 350 milliárdot fordítottak az életpálya megvalósítására. Jelezte: a jövő évre 117 milliárddal többet különítettek el a költségvetésben az oktatásra, mint az ideire.

(MTI)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. október 05. 14:06
Elég szomorú, hogy a szakmai problémákat nem bírjátok meghallani.....
yanoo
2017. október 05. 14:04
Orbán fizetésemelésekkel tereli el a figyelmet az alacsony fizetésekről. Nagyon gonosz populista.
OberEnnsinnen
2017. október 05. 13:57
Mennyit kellett ehhez Orbánéknak lopni, te jó ég! Ugyanis: Megyó, Fletó kölcsönökből emelt, Orbán nem vett fel kölcsönt, ergo, lopnia kellett, hogy legyen miből az emelést finanszírozni. És a Mészáros lopásai is emelést érnek, meg a veje lopásai szintén, estéébéééééééé, beeeeeeee...
madarasi.abel
2017. október 05. 13:34
elég harmatgyenge rétvári itteni bevédése. Még a személyeskedők is mintha visszafognák magukat :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!