Magyar Nemzet: Elfogták azt a bolgár bankárt, aki Dobrev Klára üzlettársa volt

2019. március 04. 13:43

Az Interpol Szerbia fővárosában bukkant rá a hosszú ideje bujkáló bolgár bankárra, Cvetan Vaszilevre. Bulgária máris kérte az évek óta körözött bankár kiadatását – olvasható a Magyar Nemzet portálján.

2019. március 04. 13:43

Mint a lap hétfői online írásában közli, Vaszilev ellen egy nagybank kifosztása miatt adtak ki nemzetközi körözést, Bulgária kérésére. A vád szerint a bankár 600 milliárd forintnak megfelelő eurót lopott ki a szófiai Corpbankból, és sajtóértesülések szerint pénzmosás és csődbűntett gyanúja miatt is büntetőeljárás folyik ellene. Az évszázad bankrablásaként emlegetett ügy nemzetközi méretekben is példátlan a napilap szerint, mint sorolják, a 600 milliárd forintnak megfelelő eurót zsákokban(!) lopták ki a szófiai Corpbank épületéből a főpénztáros vezényletével, éjszaka. 

Ismertetik, a szervezett bűnözés elleni bolgár ügyészség vádirata 210 ezer oldalas, az ügyben meghallgattak több mint 400 tanút, 27 szakértő több mint 90 szakértői jelentést készített. A körözött Vaszilevet azzal is vádolják, hogy több milliárd banki pénzt használt fel személyes céljaira. Idézik a Ripost információját, miszerint Bulgária a két ország közötti kiadatási egyezmény alapján máris kérte Gyurcsányék évek óra körözött bűnöző társának kiadatását.

A lap szerint Gyurcsányék először tagadták, hogy ismerik a nemzetközi körözés alatt álló veszélyes bűnözőt. Csak miután a Ripost közzétette a cégbírósági bizonyítékokat, tettek beismerő vallomást – ismertette a Magyar Nemzet. A lap szerint újabb részletekre derülhet fény, ha Szerbia kiadja Bulgáriának a legmagasabb fokú vörös körözés alatt álló üzlettársukat.

A letartóztatásról szóló értesülés lehet nem a legjobbkor jön Gyurcsány Ferencnek, aki éppen a Magyar Nemzet cikkének megjelenésével szinte egy időben jelentette be a saját egy plusz hét pontját.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2019. március 04. 15:11
Ezért kell Brüsszelbe menekülni, a brüsszeli elvtársakhoz...
Vadakat terelő juhász
2019. március 04. 14:50
Így működik a kormányzati média. "Le kell hoznia az Origónak, hogy a Ripost cikke alapján valótlanságokat híreszteltek Nagy Blankáról – így döntött hétfőn délelőtt elsőfokon a Fővárosi Törvényszék. Így le kell írniuk, hogy semmi valóságalapja nem volt, mikor azt híresztelték, hogy az ellenzéki tüntetéseken ismertté vált gimnazista „több tárgyból bukásra áll, illetve, hogy iskolába is alig jár, továbbá, hogy hiányzásai meghaladják a törvény által lehetővé tett mértéket.” A revolvermédiaként működő lapok szokás szerint egymás után hozták le a Ripost állításait, közülük a Figyelő nemrég önként leközölte a helyreigazítást. „A többi lap viszont ezt nem tette meg, ezeket pereltük be, az Origo elleni ítélet volt ezek közül az első, ez is adja a jelentőségét. Ezután következik még maga a Ripost és a cikket szintén átvevő Lokál elleni eljárás” – mondta Litresits András, a diáklány ügyvédje a bírósági döntés után. 2018-ban 109 helyreigazítási pert vesztett a kormánysajtó, ráadásul a legtöbb valótlan híresztelést kimondó ítélet éppen az áprilisi választások után született."
nyugalom
2019. március 04. 14:45
Csak volt üzlettársa? Ja, minden papír elégett!
Julismama2
2019. március 04. 14:35
Létezik családi cella valamelyik börtönünkben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!