Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

2019. augusztus 20. 08:49

A honvédtisztjelöltek esküje után légi parádét tartanak a Parlamentnél.

2019. augusztus 20. 08:49

Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, kedd reggel Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység.

A ceremónián Áder János mellett, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka, a kormány képviselői, továbbá állami és katonai szervezetek, a diplomáciai testület képviselői, valamint több száz érdeklődő vett részt.

A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek teszik le esküjüket.

Ezt követően légi parádét tartanak a Parlamentnél. A központi programok között idén is lesz parlamenti nyílt nap, Magyar ízek utcája, emellett a Várkert Bazárban, valamint a Clark Ádám téren programokkal, koncertekkel várják az ünneplőket. Délután a szokásokhoz híven megrendezik a Szent Jobb-körmenetet. Az ünnepi programokat az esti tűzijáték zárja a fővárosban.

Országszerte számos településen és a határokon túl is tartanak programokat az állami ünnepen.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2019. augusztus 21. 21:25
Tiltakozom az ellen, hogy Magyarország egyik legfontosabb KÖZépületére az országházra vallási jelképeket aggassanak, főleg egy önkényuralom jelképét. "Szent" Istvánra az államalapító királyra, annak ünnepére való hivatkozással se aggassanak KÖZ épületekre vallási jelképeket! Vegye tudomásul a kormány az egyházak és minden papja, minden vallásos ember!... Magyarország nem csak az övék és élnek több millióan ebben az országban akik nem vallásosak, nem tartoznak egyházakhoz és nekik István király nem szent, hanem egyszerűen csak István király. Mindettől függetlenül épp olyan tisztességes polgárai e hazának mint a katolikus a keresztény, illetve magát melldöngetve annak hirdető orbán viktor és kormánya, hűbéresei, talpnyalói illetve a papok a bíborosok a főpapok. Magyarország NEM egy katolikus, nem keresztény állam, hanem köztársaság! A vallás a hit MAGÁNÜGY! Az amit a jelenlegi "kormány" tesz, semmi más mint ócska pojáca hazug hatalmi játszma a vallásra a kereszténységre, vallásos hívő emberek érzéseit hitét aljas módon fel és kihasználva, arra hivatkozva és ehhez asszisztál a magyar katolikus egyház illetve annak főpapjai.
áfonya
2019. augusztus 21. 02:21
Tűzijáték Budapest 2019. 08. 20. (Duna TV) https://www.youtube.com/watch?time_continue=430&v=SHqVyyxe-FQ
llnnhegyi
2019. augusztus 20. 14:57
A parlamenti nyitány napján, ezentúl az országzászlók között ott lesz a keresztes lobogó is. Jó lesz. A liberal-bolsevik politikusok kivonulnak, országrész parlamenti nyitányokra. Istenem!! Zsibbadok a kellemes érzésektől már most...
Bihari Hunor
2019. augusztus 20. 13:10
Impozáns volt a nemzeti ünnep, egyre szervezettebb, egyre méltóbb az 1100-1200 éves ismert történelmünkhöz. Nagyon illik az ÁLLAMALAPÍTÁS ünnepéhez a keresztény szimbólum az Országházon. Isten éltessen keresztény Magyarország!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!