Karbonsemleges minősítést kapott ismét a Budapest Airport

2020. január 24. 12:33

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa szerint a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a működés során keletkező szén-dioxidot teljes mértékben kompenzálja.

2020. január 24. 12:33

A ferihegyi repülőtér üzemeltetője közleményében emlékeztetett: először 2018-ban kapták meg ezt a minősítést, a régióban elsőként.

Az elismerést a repülőtér pár hete leköszönt vezérigazgatója, Jost Lammers adta át a Budapest Airportnak, mivel ő tölti be a díjat adományozó Repülőterek Nemzetközi Tanácsa európai divíziójának elnöki posztját.

A Budapest Airport tavaly csatlakozott a NetZero by 2050 elnevezésű kezdeményezéshez is, amelynek keretében vállalta, hogy nullára csökkenti a repülőtér működéséből eredő szén-dioxid kibocsátását. A Budapest Airport viszont egy átfogó fenntarthatósági stratégia segítségével a vállalt határidő előtt, már 2030-ra el szeretné érni a szén-dioxid-kibocsátásmentes működést.

(MTI)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2020. január 25. 19:00
Van ott a reptéren sokkal több probléma amire nem megoldás, hogy a saját vállukat veregetik. Ott van mindjárt a reptéri illetékek mértéke.
zakar zoltán béla
2020. január 24. 21:15
Berny elhiszi?
repulok
2020. január 24. 14:27
Hát, ez igen meglepő kijelentés. Érdekelne a részletes műszaki-technológiai megvalósítás mikéntje, mert ez súrolja a fából vasmarika kategóriát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!