A magyar határzár ellen tüntettek Sopronban és Bécsben

2020. szeptember 07. 07:05

A tiltakozók szerint a szabad mozgásnak nem így kellene működnie az EU-ban.

2020. szeptember 07. 07:05
null

Békés tüntetést tartottak a magyar határzár ellen Sopronban és a bécsi magyar nagykövetségnél szombaton – írja a Euronews.

Az egyik bécsi felszólaló, Bátky Zoltán újságíró kiemelte, hogy akik Ausztriában élnek, most nem tudnak hazamenni. Attól még, hogy nem itthon élnek, szeretnének hazajönni, hiszen Magyarországhoz kötik őket a kapcsolataik – nyomatékosított.

Szerinte uniós tagországként a szabad mozgásnak arról kellene szólnia, hogy a két ország között úgy lehet átkelni mintha egy kerületből a másikba menne az ember, de most ezt a szabadságot elvették – mondta.

A tüntetés szervezője, Fehér Csaba kamionsofőr is felszólalt az osztrák fővárosban, és boldog születésnapot kívánt hatéves kislányának, akivel – állítása szerint – a határzár miatt nem lehet ott.

A tüntetés szervezői eljuttattak egy levelet a Euronewsnak, amelyben így fogalmaznak: „ez a dolog túlnő azon, ki milyen állampolgárságú, milyen pártra szavazott vagy hova tartozik.”

A bécsi tüntetéssel párhuzamosan nagyjából 900 tiltakozó gyűlt össze Sopronban is.

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2020. szeptember 07. 10:19
" Bátky Zoltán újságíró kiemelte, hogy akik Ausztriában élnek, most nem tudnak hazamenni. " Ez nem újságíró, hanem egy szarkeverő barom. Magyar állampolgárok átléphetik a határt. Ez ír újságot? Hol? DK-ban vagy jobbikban?
Potymog
2020. szeptember 07. 09:27
Sajnos vannak erők, akiket nem érdekel, hogy a magyarok közül mennyi embert visz el a koronavírus.
Nuttika
2020. szeptember 07. 09:06
Aki Ausztriában és, az Ausztriában él, nem Magyarországon, haza tud menni az ausztriai otthonába és maradjon a valagán a járvány alatt. A kamionsofőr apuka meg tudta, hogy szept. 1-ével mi lesz, felkészülhetett volna a gyereke szülinapja előtt. A zár nem egyik napról a másikra jött és tavasszal is volt. Még talán sajnálnám is őket, ha megjátszás és provokálás lenne az egész.
CyberG
2020. szeptember 07. 08:14
Honnan tudod, hogy pont Ausztria és Németország között szállít? Amikor utoljára megnéztem a térképet, akkor még 7 országgal volt határos Ausztria. Lehet ideje lenne végre lecserélni nagyapád térképét, aminek még a birodalmi sas van a sarkában, és anno a hű szolgálataiért kapott. (Ungváry te vagy az?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!