Külügyminisztérium: Magyarország aggodalommal figyeli a francia-török konfliktust

2020. október 28. 07:44

A minisztérium reméli, hogy a kölcsönös tisztelet talaján állva, jóhiszemű, kulturált párbeszéddel minél előbb visszatérnek a szövetségesi együttműködéshez.

2020. október 28. 07:44

Az Európai Unió többi tagállamához hasonlóan Magyarország is aggodalommal figyeli a Franciaország és Törökország, vagyis két NATO-szövetséges közötti feszültség növekedését – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán a kormány hivatalos honlapján.

A közleményben azt írták: remélik, hogy a kölcsönös tisztelet talaján állva, jóhiszemű, kulturált párbeszéddel minél előbb visszatérnek a szövetségesi együttműködéshez.

Párizs és Ankara között vita bontakozott ki a napokban azon intézkedések miatt, amelyeket Emmanuel Macron francia államfő az iszlám fundamentalizmussal szemben hozott, miután Franciaországban a közelmúltban brutálisan meggyilkoltak egy tanárt, aki Mohamed-karikatúrákat mutatott be egy órán.

(MTI)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
furunkulus13
2020. október 28. 12:33
Ez a KÜM állásfoglalás maga a szégyen és a hülyeség mintapéldánya. Egy megalomániás izlamista /Erdogan/ gazdasági dzsihádot kezdeményez az EU-s partner, Franciaország ellen, mert a franciáknak volt merszük, végre!, fellépni az országukban elviselhetetlenné váló izlám terrorizmus ellen. A nagy keresztényvédő magyar kormány meg kiad egy közleményt a felektől való szigorúan egyenlő távolságtartás jegyében. Pfuj!!
nemecsekerno_007
2020. október 28. 09:34
Érdekes helyzet lesz amikor egy NATO ország megtámadja két másik NATO ország hajóit Ciprus közelében. Utóbbi két ország EU tag is. Kíváncsi leszek, hogy akkor mit vartyognak majd a ballibek.
bagira
2020. október 28. 09:23
Nem szabad beleavatkozni , magyarok magukat tartsák távol.
Szuverén maffiaállam
2020. október 28. 09:22
Mi lenne, ha egyszer Európa oldalára állnátak az iszlám fundamentalisták meg a fenyegetőző türk gazdátok helyett?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!