Böröcz Lászlóval kampányolt volna a momentumos Gerencsér, nem azt a választ kapta amire számított

2021. április 11. 18:15

A Fidesz frakcióvezető-helyettese felidézte, hogy a baloldal nemrég még a keleti vakcinák elleni bizalmatlanságot táplálta.

2021. április 11. 18:15
null

A Fidesz frakcióvezető-helyettesével közös videóban szeretett volna az oltás mellett kampányolni a Momentum I. kerületi önkormányzati képviselője, Gerencsér Ferenc. A politikus a Facebookon szólította fel Böröcz Lászlót, hogy együtt buzdítsák az embereket, hogy oltassák be magukat.

„Álljunk ki együtt a védőoltás mellett! ... kevés dologban értünk egyet Böröcz Lászlóval, de abban igen, hogy minél előbb beoltatni magunkat állampolgári kötelességünk. Ezért felkérem a képviselő urat, buzdítsuk együtt oltakozásra a magyar polgárokat, egy közös videóban!” – írta a Momentumos politikus.

Érkezett is a válasz Böröcz Lászlótól, de az önkormányzati képviselő vélhetően nem erre számított. A Fidesz frakcióvezető-helyettese felidézte, hogy eddig a baloldali összefogás pártjai, köztük a Momentum, sőt maga Gerencsér is a keleti vakcinák elleni bizalmatlanságot táplálták. Úgy fogalmazott,

„Kedves Ferenc! Mi mindig, mindenkit oltásra buzdítottunk. Akkor is, amikor baloldali barátaitokkal az orosz és a kínai vakcinákat támadtátok és ástátok alá a bizalmat a keleti oltóanyagokkal szemben. Erről magad is posztoltál januárban az oldaladon. Akkor még nem gondoltad, hogy mennyire káros pártpolitikai ügyet csinálni az oltásból? Egyik nap regisztrációra biztattok, másnap a regisztráció eltörlését követelitek, harmadnap közös videót követeltek. Örülnénk, ha végre egyértelműen és véglegesen az oltás és a szervezést segítő regisztráció mellé állnátok, az emberek érdekében.”

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Flacika
2021. április 14. 17:51
Azért arra figyelhetnétek, hogy a Momentumos képviselő nevét helyesen írjátok le: Gelencsér és nem Gerencsér. Ha megosztom a posztot, majd jönnek az ellenzéki szimpatizánsok, hogy a Mandinernél még ennyit sem tudnak...
T. Péter
2021. április 12. 13:10
"Vágó otrombán csúsztatott, amikor egy gyengébb vakcina adatait emelte ki (amihez semmi közünk), hogy ezzel megingassa a másik (vagy a többi) kínai vakcina iránt bizalmat." Nem olvastad el a cikket, ugye? Az AP cikkében (amit nem Vágó írt) idézik a kínait, aki _mindegyik_ vakcináról beszélt. Utána az AP (nem a kínai, nem Vágó, hanem az AP újságírója!) illusztrációképpen beidézte az _egyik_ vakcina adatait (más újságok egyébként beidéztek többet is, nem csak azt az egyet). Attól, hogy az AP csak ezt az egyet írta oda, még nem következik, hogy a kínai csak erről beszélt, ugye? Na látod, erről van szó. Hoztam tegnap többször is más cikket az AP-é mellé, mondom, kínai sajtóból, ami sokkal részletesebb volt. Vágó egy dolgot csinált: "nem magas" helyett azt írta, hogy "alacsony". Igen. Ezen túl Vágó semmit nem csinált az égegyadta világon, nem emelt ki semmit, csak közreadott egy cikket, amihez egyébként semmi köze nem volt. Olyan cikket, ami addigra bejárta a teljes világsajtót. Hagyd már a mait. A Kínai Kommunista Párt lapjában ma megjelent egy interjú a kínaival, amiben szánja-bánja, őt teljesen félreértették. Oké, tudjuk, nem vártunk mást. A tegnapi idézetek a sajtóban (a kínai sajtóban is!) egyértelműek voltak, bizony, hogy a kínai vakcinákról beszélt, mindegyikről, nem a Sinovacról. Miért a fenéért kell letagadni a csillagot is az égről? Akkor jobb lesz?
az ember
2021. április 11. 22:38
Én nem tudnék ennyire higgadtan válaszolni ennek a momentumos provokatőrnek.
Anubys
2021. április 11. 21:47
Nem gondolom, hogy félreértettem, hiszen leírtam előző hozzászólásomban (addig javítgattam 1-1 karaktert, amíg eltűnt az egész), hogy beszélt a kínai vakcinákról általánosságban is. Egyesült Arab Emírségek III. fázis vizsgálata alapján a Sinopharm 86%os hatékonyságú, azon is van mit javítani, mert a Pfizer 97%, és ebben a versenyben (de inkább háborúban) eladhatóság szempontjából számít, mert a Közvélemény nem fog a dolgok mélyére nézni, hanem összehasonlít 2 vagy több számot, és ez alapján dönt, hogy melyik jobb (holott mindkettő jó). És így igaza van Igazgató Úrnak, hogy a kínai vakcina "nem elég hatékony", mert kevésbbé eladható, mint mondjuk az Istenített Pfizer. Na kösz meg egyszer
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!