Újbuda a hetedik legmenőbb hely a világon a Time Out szerint

2021. október 08. 07:47

A magazin nemrég a világ legjobb városairól készített hasonló listát, ezen Budapest a huszonkilencedik helyre került.

2021. október 08. 07:47
null

A Time Out brit magazin 27 000 városlakót és helyi szakértőt kért fel arra, hogy rangsorolják a legjobb helyeket a világon ételek, szórakozás, kultúra és közösség szempontjából, ez alapján pedig a budapesti XI. kerület bekerült a 49 legmenőbb hely közé – számolt be a Telex.

A cikk megemlíti a Bartók Béla úti fákat, kávézókat, bárokat és a független művészeti galériákat, valamint a Dürer kertet is.

„Szuper elegáns, átalakított tereket is találunk, például egy bárt egy volt buszpályaudvarban, egy elhagyatott szabadtéri színházat, egy koncerttermet egy használaton kívüli ukrán hajón, valamint a Kopaszi-gátat homokos strandjaival és folyóparti bárjaival” – írják.

A listán olyan helyek szerepelnek még, mint a New York-i Chelsea, a berlini Neukölln, vagy a Los Angeles-i Silver Lake. A Time Out nemrég a világ legjobb városairól készített hasonló listát, ezen Budapest a 29. helyre került.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán


 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2021. október 08. 23:07
Négy, feketébe öltözött feltehetően b@szatlan, feltehetően balos érzelmű ronda nőszemély, talán még leszbikusok is, meg egy szerencsétlen fekete kutya. Kibaszott menő hely lehet ez az Újbuda.
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. október 08. 22:07
DK-Mengele kerülete, aki be akarja zárni a kórházak felét. https://mandiner.hu/cikk/20210612_a_gyurcsany_part_szerint_a_korhazak_kozel_felet_be_kell_zarni_laszlo_imre_demokratikus_koalcio A koronavírusos betegek kisebb helyen is elférnek
Sincero
2021. október 08. 20:54
Szerintem a Dohány utca környéke sokkal menőbb!
Ildikó99
2021. október 08. 15:45
Berlinben sem laknék az biztos
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!