Azonnali hatállyal távozik az Index lapigazgatója a Wahorn-ügy miatt

2021. november 17. 18:16

Várbíró Péter jelezte a vezérigazgató felé, hogy vállalja a felelősséget az Index Konyhanyelv című műsorában elhangzottakért.

2021. november 17. 18:16
null

Távozik az Indextől Várbíró Péter, a portál lapigazgatója – erősítette meg a 24.hu-nak Starcz Ákos vezérigazgató, miután azonnali hatállyal felmentette posztjáról Várbírót, aki az audiovizuális tartalmakért is felelt kreatív producerként a lapnál. A vezérigazgató a lapigazgató felmentésének okairól nem kívánt nyilatkozni, azt mondta, hamarosan közleményben adnak tájékoztatást a döntés indokairól.

„Az Index lapigazgatója a külső gyártású műsorok kreatív producereként jelezte a vezérigazgató felé, hogy vállalja a felelősséget az adás közzététele kapcsán elkövetett hibákért, és közös megegyezéssel távozott az Indextől” – így válaszolt az Indexet üzemeltető Indamedia a Kreatívnak. Ezek szerint Várbírónak az Indexen futó Konyhanyelv című műsor miatt kell távoznia, amiért ő felelt. A Lakatos Márk által vezetett műsor egyik részében Wahorn András azt taglalta, hogy egy nyolcéves kislány bugyijában nyúlkálni nem feltétlenül erőszak. A műsor egyik szponzora, az Electrolux bejelentette az eset után, hogy nem támogatja tovább a műsort, és kivetette logóját a már publikált adásból is.

Fotó: YouTube

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2021. november 19. 12:12
Wahorn. A liberalizmus saját kardjába dől (Sepuku - japán hasfelmetszés). Daniel Kohn-Bendit is pont olyanokat mondott, mint Wahorn. Őt kimosta a liberális mainstream média.
masikhozzaszolo
2021. november 18. 16:51
Tiltakozom az ilyen felelősségvállalás ellen! Rendkívül kínos helyzetbe kerülhet így a félszbukk, az insta stb tulajdonos, szerkesztője, házigazdája, ha ilyen gyakorlat nemzetközivé válik. Ami Amerikába van, az ide is begyűrűzik. Gondolom, ez meg kigyűrűzik. Amerika reszkess! Vagy más az élő adás?
amca
2021. november 18. 15:23
Wahorn 1 megélhetési bűnöző,mint a legtöbb dpl prli. mindent tudnak,csak épp a money maker nem megy nekik. Tán a szemétszedést javaslom.
Emery4919
2021. november 18. 14:18
Nem értem, mit kell ezen ennyit rágódni. Wahorn egy jelentéktelen senki volt és az is maradt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!