„Ki kell lépnünk a folyamatos védekező pozícióból” – szemben a genderlobbival

2022. május 18. 21:00

„Meg kell fordítanunk a helyzetet és társadalmi szinten nekünk kell lépéselőnybe kerülnünk” – hangzott el a Védett Társadalom Alapítvány budapesti rendezvényén. A Védett Élet Konferencián az élet- és gyermekvédelem kérdésköreit járták körül konzervatív gondolkodók.

2022. május 18. 21:00
null
Vágvölgyi Gergely
Vágvölgyi Gergely

Az Ideológia versus tudomány című kerekasztal-beszélgetés során Bagdy Emőke rámutatott: mivel a gyerekek LMBTQ-érzékenyítésébe a magyar társadalom eredményesen beavatkozott, a lobbi taktikát váltott és a tanárokat vette célba, számukra kezdett érzékenyítő programokat szervezni.  

A népszerű pszichológus azt javasolta, ne a lobbi szótára alapján folytassunk vitákat, mert idegen pályán nem sikerül majd a győzelem. A beszélgetés során nyomatékosította, szakmai alapon tisztán látható, hogy amit az LMBTQ-lobbi akar, az egyértelműen káros a gyerekek szellemi-lelki fejlődése szempontjából. Mint fogalmazott, gondolkodása cselekvésközpontú, mert tapasztalata szerint a vitapartnerek meggyőzhetetlenek, a tudományos érveket is lesöprik az asztalról, ezért azoknak kell összekapaszkodniuk és átvenni a tematizációs fölényt, akik a konzervatív ember- és családképet vallják. Felhívta a figyelmet a pornográfia és a közösségi média használatának veszélyeire is és arra kérte a szülőket, jobban vigyázzanak gyermekeikre. Úgy látja, mivel a probléma jelentős, szövetségekre van szükség annak érdekében, hogy a romboló tevékenységet feltartóztathassuk. „Fogjunk össze, mert az utolsó órában vagyunk!” – kérte Bagdy Emőke. 

Tudományból politika

„A család az család” kampányról osztott meg történetet a beszélgetés során Szilvay Gergely. A Mandiner főmunkatársa a kampány stábjával került tudományos vitába, melynek során Mark Regnerusra hivatkozott, akit a lobbi áltudósnak bélyegzett. Ennek előzménye, hogy Regnerus nagy hatású kutatása eredményeinek publikálását politikai viták követték, mivel azok meglehetősen kínosak volt az LMBTQ-lobbira nézve és minden jelentős állítását megkérdőjelezték. Arról van szó tehát, hogy a vonatkozó tudományos viták hamar politikaivá válnak, ha a liberális fősodornak nem tetsző eredmények látnak napvilágot – mutatott rá A gender-elmélet kritikája című könyv szerzője. Szilvay Gergely a tudománypolitikai hátteret illusztrálva rámutatott, az antropológia, szociológia és pszichológia területén

Amerikában 20 baloldali kutatóra mindössze 1 konzervatív jut, míg a közgazdaság terén az arány „csak” 3:1 a baloldal javára. 

Kinél lesz a lépéselőny?

„Azért léptem be a konfliktusba, mert ha már tudományos szempontok és igazságok kérdőjeleződnek meg, akkor elvesznek a társadalom objektív kapaszkodói” – mondta saját motivációjáról Hall Melinda. Az Értékelvű Pszichológusok munkacsoportjának tagja szerint olyan gyorsan jutott el a konfliktus a tudomány szintjéig, amit korábban nem is hittünk volna. Mint mondta, bizonyos országokban a témát már kutatni sem lehet, a lehetőségét is elveszik annak, hogy a rosszul elemzett adatbázisokat új módszerekkel újra analizálják. „Ez egy teljességgel etikátlan folyamat, ami pontosan ahhoz a képlékeny keretrendszerhez vezet, amit maga az ideológia vár el” - fogalmazott. A beszélgetés során kitért arra is, minket, konzervatívokat beszorítottak egy sarokba és onnan próbálunk üzeneteket küldeni. Egyetértve Bagdy Emőkével, Hall is azt hangsúlyozta:

„meg kell fordítanunk a helyzetet és társadalmi szinten nekünk kell lépéselőnybe kerülnünk”.

A pszichológus rámutatott továbbá, rugalmas a téma fogalmi kerete is, ami azt a félelmet erősíti, hogy a jelentős magyar hagyománnyal rendelkező pszichoanalízis is veszélybe kerülhet a jövőben. Megjegyezte ugyanakkor, hogy bár zaklatásnak van kitéve az, aki a fősodorral szemben mer állást foglalni, itthon egyre erősebb védvonalakat sikerül kiépíteni a lobbi támadásaival szemben. 

Valódi probléma

A gyermekvédelmi népszavazást megelőzően elárasztotta a médiát az a téves narratíva, miszerint álproblémáról van szó, amely inkább csak nyugaton van jelen. Ennek ellenére a Labrisz Leszbikus Egyesület érzékenyítő mesekönyve mellett más, azonos célú könyvek is születtek a gyerekek befolyásolására, 2009-ben pedig a Bajnai-kormány már lehetővé tette a gyermekek intézményben történő érzékenyítését – mutatott rá a probléma valódiságára Faragó Renáta. A CitizenGO kampányfelelőse emlékeztetett, számos olyan lobbiszervezet működik hazánkban is, amelyek büszkén vallják, hogy napi rendszerességgel a gyerekek és fiatalok gender-elmélet szerinti érzékenyítését végzik, míg mások már a szülőket célozzák.

A lobbi ott van mindenhol, vannak szervezetek, amelyek szerint egy kutya és egy ember együttélése is családnak számít, mások kifejezetten a vallásos közösségeket állítják be veszélyes közegként

– figyelmeztetett. Mint mondta, a lobbi tavaly ősszel már egy katolikus filmfesztivált is megpróbált maga alá gyűrni: a céljuk az volt, hogy propagandafilmet erőltessenek a fesztiválprogramba, amit végül sikerült megakadályozni és megóvni a katolikus kultúra integritását. Hangsúlyozta azt is, a lobbiszervezetek nagyhatású vloggereket, közösségimédia-szereplőket pénzelnek annak érdekében, hogy üzeneteiket minél hatékonyabban adják át a fiataloknak. Emlékeztetett: a Donáth Annát is tagjai között tudó LIBE bizottság intézményi szinten támadja hazánkat, amiért a gyermekek védelmét tekinti morális kötelezettségének. 

A beszélgetésen részt vett Szekeres Katalin és Szekeres Éva is, akik a közelmúltban részt vettek az ELTE által szervezett, ingyenes online szexuális felvilágosító kurzuson, majd a Védett Társadalom Alapítvány blogján többrészes cikksorozatban számoltak be tapasztalataikról. Katalin elmondása szerint e kurzuson valójában nincs szó szexualitásról, ellenben szerepel benne „minden, ami gender”. A „képzést” az átfogó szexuális nevelés programjára építik, felmérve a társadalom tűrőképességét és tudatosan tágítva azt. Ezen felül a kurzus tele van ellentmondásokkal, az oktatók sokszor önmagukat is meghazudtolják – mondta. 

Testvére, Éva, azt emelte ki, hogy azokkal, akik nem meggyőződésből, csak megvezetettségüknél fogva álltak a lobbi oldalára, jó szóval és kitartó érveléssel vitába kell szállni. „A mi oldalunkon van az igazság, mégis mi védekezünk. Meg kell fordítanunk ezt a jelenséget, csak velük ellentétben nem aljas módon, hanem szeretetben és elhivatottsággal. Ki kell lépnünk a folyamatos védekező pozícióból!” – zárta a beszélgetést Szekeres Éva.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. május 20. 14:36
Hogy eltűnt a ballib vitapartner... Érdekes, minden vita végén el szoktak párologni... De nekik mindig igazuk van, legyen szó abortuszról, homoszexualitásról vagy drogról... A párbeszéd (vagy arra való készség) tettetése is a liberális imázs része.
Töki
2022. május 19. 10:00
Az a gond ezzel, hogy a neolibernyák társadalom összekeveri a szezont a f....al. Na és innen indul minden más összekeveredés, félreértelmezés stb. Na és a probléma szifilisztikája az, hogy a hülyeségüket ránk akarják eröltetni, akik évszázadokig normálisan éltünk. Kik ezek valójában???? Pfff.
Gyzoltan
2022. május 19. 09:04
Az első lépés kimondani kik a népek ellenségei, kik ilyen-olyan megosztó ideológiák tömegét zúdították az emberiségre! -köztük a gener-elméletet is...
Zsíros Teri önkormányzati gépelő
2022. május 19. 08:31
Azzal kéne kezdeni az ellentámadást, hogy visszaállítjuk a buziság mentális betegség jellegét. Plusz nem vesszük át a szóhasználatot, hagyjuk ezt az lmbutaq marhaságot, a buzikat hívjuk buziknak, a lezbiket lezbinek, a bit binek, a többi 94 kitalált gender marhaságot meg ne hívjuk sehogyse.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!