Gróf Bethlen portréja előtt fotózkodott Orbán Viktor és Kelemen Hunor

2022. november 18. 21:00

Az RMDSZ vezetője Románia miniszterelnök-helyetteseként Orbán Viktornál lobbizott az ország schengeni csatlakozása érdekében. Más kérdés, hogy hazánk eddig sem gördített akadályt a három balkáni ország csatlakozása elé, fenntartásaik a nyugat-európaiaknak voltak.

2022. november 18. 21:00
null

Mint megírtuk, váratlan gellert kapott Románia ( illetve Bullgária és Horvátország) schengeni övezethez való csatalkozása. Hiába adta fel ugyanis vétóját Hollandia, most az osztrák belügyminiszter jelentette be:  országa nem járul hozzá a schengeni övezet bővítéséhez. 

Szerinte ugyanis a rendszer nem működik megfelelőképpen, s az uniós helyzet egyértelműen azt mutatja, a külső határok védelme megbukott.

Az unió bel- és igazságügyi miniszterei december 8-án hoznak döntést arról, hogy a szabad uniós mozgást biztosító övezetet bővítik-e Románia, Bulgária és Horvátország csatlakozásával,

eddig van tehát idő meggyőzni Ausztriát.

Ennek érdekében úgy tűnik, a román kormány Kelemen Hunort is kész volt bevetni, kérdés mekkora sikerrel. Az RMDSZ vezetője, Románia miniszterelnök-helyettese ugyanis a budapesti Karmelita kolostorban találkozott Orbán Viktorral a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) pénteki ülése előtt.

Kelemen arról számolt be a közösségi oldalán, hogy arra kérte Orbán Viktort, hogy támogassa Románia schengeni csatlakozását, amely rendkívül fontos az ország közösségének és a kétoldalú gazdasági kapcsolatoknak egyaránt, „ahogyan az is, hogy Románia tagja legyen a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetnek (OECD)”. az RMDSZ elnöke szerint ebben számítanak a magyar kormány támogatására. 

Más kérdés, hogy hazánk eddig sem gördített akadályt a három balkáni ország csatlakozása elé, fenntartásaik – a múltban is és most is – inkább a nyugat-európaiaknak voltak.

„A román–magyar kétoldalú kapcsolatok sokat javultak az elmúlt időszakban, Orbán Viktor és én is abban bízunk, hogy ezt még szorosabbá tudjuk fűzni a következőkben” – zárta Kelemen Hunor a posztot, amelyből az is kiderül: a két vezető gróf Bethlen István portréja alatt állt össze egy közös fotóra. Az erdélyi arisztokrata tíz évig, 1921 és 1931 között volt a trianoni ország miniszterelnöke.

 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. november 19. 15:38
Ausztria védi egyedül a schengeni övezet érdekeit. Az övezet már az eddigi formájában és méretében sem működik. Egy halom ország nem védi meg a külső határokat.
hegyaljai
2022. november 19. 13:20
Magyarország ellen ugyanazon semmitmondó jogállami hivatkozásokat hozzák fel a Helyreállítási Alap visszatartása kapcsán, mint Románia ellen a Schengen Övezethez való csatlakozás kapcsán. A lényegi eltérés, hogy a román Európai Parlamenti képviselők nem drukkolnak az osztrákoknak.
Héja
2022. november 19. 11:40
Más, ha egy okos hülyéskedik, vagy egy hülye okoskodik. Pelso i. az utóbbi kategória.
Bihari Hunor
2022. november 19. 11:22
A finnugrista kurcsisták hiába röhögnek, hörögnek a Magyarságkutató Intézet eredményein. Az idegen eredetű ELMÉLETÜKNEK befellegzett. Rengeteg kutatásukat, eredményüket közölték az elmúlt hónapokban, években. Kásler Miklós hozta létre ezt a nagyon fontos intézményt. Ha ez nem történt volna, akkor még mindig a finnugrista-elmélet primátusa uralogna. Ugyanez a helyzet a XX. század első felének KIVÁLÓ MAGYAR POLITIKUSAIVAL Ideje megtisztítani Őket a rájuk rakott KOMMUNISTA MOCSKOLÓDÁSTÓL.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!