Demeter Szilárd keményen visszaszólt a Telexnek

2023. augusztus 13. 13:11

A portál riogatásával ellentétben kiderült: a Sziget szervezői indokolt esetben nyugodtan használhatják a H-hidat is.

2023. augusztus 13. 13:11
null

Hosszas várakozás és kígyózó sor alakult ki a Sziget Fesztiválon az Imagine Dragons koncert után kifelé menet – írta cikkében a Telex egyik olvasójuk beszámolójára hivatkozva, miszerint: „Kb. 40 perces sor állt a kilépésnél, a H-hídon már nem engedik ki az embereket.” A portál Szigeten tartózkodó munkatársai elmondták: a K-hidat belülről elkordonozták este, nagyjából három egyemberes résen lehetett átmenni a város felé. A biztonsági őrök a kérdésekre ekkor azt válaszolták, 

hogy biztonsági okokból, a túlterhelés megakadályozására alakult ki a helyzet. 

A Sziget szervezői a portál megkeresésére közölték: „A K-híd mindenki által ismert állapota miatt csak a BKK Közúttal és a Fővárosi Önkormányzattal egyeztetett biztonsági protokoll szerint lehet a gyalogosforgalmat a hídra engedni, emiatt a kijutás ideje megnőtt, adott esetben 1-1,5 óráig is tartott.

A H-híd, mivel a Demeter Szilárd-féle Petőfi Kulturális Ügynökség/Hajógyár Kft. kezelésében van, a területhasználati megállapodás miatt a gyalogos vendégforgalmat csak veszélyhelyzet (pl. kiürítés) esetén engedik át ezen a területen – írta a Sziget –

ilyen péntek este azonban nem állt fent.

Levél Demeter Szilárdnak

Lapunk információi szerint a Sziget szervezői levelet küldtek Demeter Szilárnak, amelyben a K-híd – tőlük független – egyre romló állapotát jelzik a főigazgatónak. Kitérnek arra is, hogy noha nem az ő dolguk lenne, mégis önköltségen végeztek javításokat a hídon. 

A levélben megemlítik a 2019-es esetet, amikor a hídra tóduló embertömeg miatt az építmény imbolyogni kezdett, ami óriási pánikhangulatot okozott. Szerintük csakis a biztonsági szolgálatnak volt köszönhető, ahogy akkor nem történt komolyabb baleset, illetve annak, hogy a H-híd irányába terelték a pánikoló tömeg egy részét.

REYNOLDS, Dan
Budapest, 2023. augusztus 11. Dan Reynolds énekes az amerikai Imagine Dragons együttes koncertjén a 29. Sziget fesztivál második napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2023. augusztus 11-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mivel a szervezők szerint az Imagine Dragons koncert után a 2019-eshez hasonló szituáció bontakozott ki, 

arra kérték Demeter Szilárdot, támogassa őket törekvéseikben, hogy a H-hidat a mostanihoz hasonló esetben gyalogos forgalomra is használhassák.

Demeter Szilárd válaszolt

Demeter Szilárd a Telex főszerkesztőjének küldött, portálunk által megszerzett levelében egyértelműsíti:

A jelenleg érvényes szerződésünk alapján amennyiben vis maior helyzet alakulna ki a fesztiválon, úgy a hivatásos rendőri, valamint a rendezvény biztosításában résztvevő egyéb szervekkel szoros együttműködésben a „H”-hidat gyalogos közlekedésre is használhatják, ezt ma írásban ismét megerősítettük” 

– írta válaszában Demeter Szilárd. 

Mint megjegyzi:

Megköszönném, ha a Telex újságírói – a hallgattassék meg a másik fél is elve alapján – esetleg minket is megkérdeznének a rólunk (is) írandó cikkek kapcsán, így megelőzhető lenne a fölösleges hangulatkeltés a konfliktus.”

Már persze ha a Telex újságírói tevékenységet kíván folytatni, és nem politikát csinálna. 

Utóbbit is lehet, láttunk már ilyent, csak akkor ne nevezzék magukat független médiumnak” – tette hozzá a főigazgató.

Ezt is ajánljuk a témában

„Nem buktam el semmit” – Demeter Szilárd a Mandinernek

„Ha bedől a vidéki kulturális intézményrendszer, akkor nem magyar kultúráról fogunk beszélni, hanem budapesti kultúráról, és ez nagyon nem mindegy” – figyelmeztet Demeter Szilárd. A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával a válság túléléséről, a nemzeti kultúra értékhorizontjáról, a közmédia és a Petőfi Kulturális Ügynökség bonyolult kapcsolatáról – valamint Snoop Dogg munkásságáról – beszélgettünk. Nagyinterjúnk!

 Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2023. augusztus 14. 18:40
Takarodj haza, tetves erdélyi Román cigány!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. augusztus 14. 00:54
Az Anyán tyúkja buszos utazókiállítás elért már a csángó magyarokhoz?
Ergit
2023. augusztus 13. 21:48
Pontosan a fölösleges konfliktus élteti ezeket a telexes féle brigádokat!!! Hergelni a jó népet a végtelenségig, aztán ha mégis történik valami (ne adja Isten), akkor meg hátradőlnék és elégedetten mondják, nem megmondtuk....
incze
2023. augusztus 13. 20:23
demeter döglött lovat sarkantyúz, a telex igenis meghallgatta a másik felet (a sziget feztivál rendezőségét), amely korrektül írta le a fennálló helyzetet azzal együtt, hogy a ramaty állapotban lévő hidat csak veszélyhelyzetben kell megnyitni, ami viszont nem állt fenn. a fennálló helyzet maga, hogy a híd ramaty viszont korántsem normális, és ilyen korántsem normális szituációkhoz vezet, amit fölemlteni nem hangulatkeltés. alaptalan sértődgetés helyett inkább találnia kéne nerszilárdnak egy pár forintot, hogy a birtokába pottyant hidat elfogadható műszaki állapotba hozza, és akkor nem lesz miről beszámolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!