Ennyivel szán többet a magyar állam az egészségügyi dolgozók bérére

2023. augusztus 15. 08:34

Augusztus elején az ápolók már megkapták a júliusi, 18 százalékkal magasabb bérüket, most egy újabb rendelet jött ki.

2023. augusztus 15. 08:34

A Magyar Közlöny legfrissebb rendelete szerint a kormány több mint egymilliárd forint többlettámogatást fordít az egészségügyben dolgozók idei béremelésére. Az egészségügyben dolgozókat érintő béremelések végrehajtása érdekében a kormány „felszólítja a pénzügyminisztert, hogy a kultúráért és innovációért felelős miniszter bevonásával 

gondoskodjon 1 063 340 000 forint többletforrás biztosításáról” 

– olvasható a dokumentumban. Az Index vonatkozó cikke szerint a mostani béremelés azokra vonatkozik, akik az egészségügy gazdasági, műszaki, pénzügyi vagy számviteli területein tevékenykednek. Ahogy korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, augusztus elején az ápolók már megkapták a júliusi, 18 százalékkal magasabb bérüket.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép illusztróció. Fotó: Pixabay

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2023. augusztus 15. 13:35
Pubik, mennyit emelkedett a HBCS az elmúlt tíz évben? Mennyi lesz a kórházak adóssága decemberre?
bunko-jobbos
2023. augusztus 15. 12:25
Tegnap voltam a János kórházban a traumatológián, ami a legszarabb része talán az egész kórháznak. A környezet nagyon lepusztult volt, de ez a legszarabb kórház Budapesten. 70-es évekbeli ajtók, csempék, minedn szakadt, eltévedni meg tutira eltévedsz benne. :-) Éjszaka egy jó horrorfilmet simn le lehetne ott forgatni. Mikor gyerekkel mentünk be este (kb. 20 éve), akkor láttam már ezt a horroros fílinget. villogott egy körte egy ajtó felett, mint valami FPS játékban. :-) A személyzettel azonban semmi bajom nem volt, kedvesek voltak, és ellátták a feladatukat,m amennyire meg tudom ítélni, szakszerűen. Sajnos a Földön minden marketing. Ha gyönyörű csempék mellett hentesek elbaltázzák a bokádat vagy az ótvar kórházban meggyógyítják, akkor az emberek az előbbit választják sajnos. Ezért kéne felújítani ezeket a kórházakat, mert az emberek a környezet alapján ítélik meg őket, ezért sokak szerint szar a magyar egészségügy, noha ilyen kevés pénzből ilyen jól talán sehol sem működik a vlágon
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. augusztus 15. 11:45
A magyarok fél évre kapnak akut UH. vizsgálatot, szűrő jellegű CT, MRI nem jár nekik. Nincs alapellátás. Háziorvosaik havi 3-5 millió forintért napi 1 órát dolgoznak ha helyettesítenek. Ügyelni már nem is képesek. Sztk dísznek van. Így 24-72 órát fetrengenek az SBO-kon ahol az uniós átlaghoz képest 50 (!!!) -szer kevesebben dolgoznak. Ha elmesélnék külföldön, hogy 150 beteg fordul meg egy SBO-n ahol két szakorvos van és 4 mentőtiszt, 6 triázs ápoló el sem hinnék. Ezért keres kifejezetten magyar szanitéceket a wágner!!!! Ti mindennap valódi háborút vívtok. Napi 3000 dollárt fizetünk a magyar szanitéceknek a fronton, kiemelt védelem mellett. Az orosz számainkon hívhattok! Angolul beszélünk! A mandiner leadta a QR kódot, töltsétek le! Tisztelet a magyar sürgősségi ápolóknak! Szeretettel várunk benneteket!
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. augusztus 15. 11:38
Késő bánat. Orvosból százezer lakosra több van mint az uniós átlag, bérük uniós átlag. Szakápolóból 15-ször van kevesebb mint az uniós átlag, igaz csak 10-szer keresnek kevesebbet... Ezért az orovosok hédereznek csilli-villi fizuért miközben az ápolók megszakadnak. Ráadásul még alájuk is tesznek... Turáni átok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!