Ezek az emberek kaptak prémiumot a Városházán, mutatjuk!

2023. október 12. 07:48

Karácsony Gergely bőkezűen osztogatja a prémiumokat.

2023. október 12. 07:48

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, az utóbbi napokban újabb fővárosi botrány pattant ki prémiumok osztogatása miatt. A Magyar Nemzet összeállításában úgy fogalmaz: „a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal kifizetőhelynek tekinti a budapesti önkormányzatot”. 

Karácsony Gergely számos olyan vezetőnek adott plusz juttatást, akik már a 2010 előtti Gyurcsány-korszakban is magas pozíciókban voltak és bizalmi embereknek számítottak.

A cikk példaként hozta Barts J. Balázst, a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-t igazgatóját, aki nemrég mintegy 10 millió forintos jutalomban részesült. Barts J. 2021 végén még fegyelmit is kapott, amiért 

befektetőkkel tárgyalt a Városháza eladásáráról. 

Az akkoriban országossá vált botrány ellenére Karácsony Gergely úgy döntött ez év júliusában, hogy az igazgató megérdemli a prémiumot.

Ezt is ajánljuk a témában

Mártha Imre, a Budapesti Közművek Zrt. vezérigazgatója ugyancsak 8 millió forintos extra juttatásban részesült Budapest főpolgármesterétől. A lap emlékeztetett, hogy Mártha már a Gyurcsány-korszakban is jól fizető tisztséget viselt, 2008 májusában nevezték ki az MVM vezérigazgatójává, de már előtte is meghatározó szerepet töltött be az állami energiacégben. Előtte vezérigazgató-helyettesként már a politikai kapcsolattartásáért is ő felelt. Erről annak idején a Népszabadság is beszámolt.

A Magyar Nemzet ismertette azt is, hogy Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK) vezérigazgatója 9,96 millió prémiumot vehet fel  Walter 2021 elejétől vezeti a BKK-t, előtte a Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) vezetője volt. 

Walter azonban nem új szereplő a közéletben, 2013-tól másfél évig Bajnai Gordon, egykori kormányfő kabinetfőnöke volt az Együtt nevű, mára megszűnt balliberális pártban.

Míg a Budapest Vásárcsarnokai Kft. ügyvezető igazgatója, Földes Tamás 6,07 milliós forintos prémiumhoz jutott. Földes Tamás a LinkedIn fiókja szerint még a Demszky-érában került a Fővárosi Autópiac élére, majd innen ült át 2021-ben a Budapest Vásárcsarnokai Kft. ügyvezető igazgatói tisztségébe – derült ki az összeállításból.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

 

 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 19. 17:59
Kocsisné frakciósné több tízmilliós bevétele a semmiért jobban zavar!
Fed74
2023. október 17. 17:02
Fideszes kutya! A tolvaj cigány gazdád meg a sleppje hány ezer millárd prémiumot kaptak? Nem hallom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hogy szopnád le magad!
Zolotarjov
2023. október 13. 09:52
A Gyurcsányfiókának a 8 misiből meglesz az új Rolex..:)
gekk
2023. október 12. 13:11
Még a nernyikek is menekülnek innen. Egyre több a magát szégyenlő orbitszolga.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!