Itt a hétfő: közel tízmilliós prémiumot hagyott jóvá Karácsony Gergely

2023. október 09. 08:03

Újabb hatalmas összegű prémium kiosztásáról értesült a sajtó.

2023. október 09. 08:03
null

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: egyre nagyobb port kavar Karácsony Gergely főpolgármester milliós prémiumosztása, amely sajtóhírek szerint nem látszik csillapodni. A Magyar Nemzet ugyanis újabb hatalmas összegű prémium kiosztásáról értesült. Mint a lap tájékoztat, 

ezúttal közel 10 millió forint plusz pénz kiosztásáról döntött Karácsony Gergely.

Ezt is ajánljuk a témában

Fegyelmi után is jár a prémium?

Érdekesség, hogy az említett közel tízmilliós pénzjutalmat kapó Barts J. Balázs 2021 végén még fegyelmiben részesült, amiért a vagyonkezelő vállalat vezérigazgatója befektetőkkel tárgyalt a Városháza eladásáráról. Az akkoriban országossá vált botrány ellenére a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.-t igazgató Barts J. Balázs kapcsán ez év július 20-án már úgy döntött Karácsony Gergely, hogy az alapbérének 40 százalékát meghaladó plusz pénz jár a cégvezetőnek.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 12. 06:44
Hatalmas összeg?! A Lölő 27 milliárdos jachtja akkor mi?!
Claudius1
2023. október 09. 14:28
Nesztek faszparaszt fideszjobbágyok. Ezen nem háborogtok, mindenféle munka nélkül. De az olyan buta ökör csicskáknak mindegy is, Bizonytalan, lesz-e szuperkórház, ám Kocsis Máté neje és a Megafon vezetője öt éve onnan kap fizetést A rossz gazdasági körülmények ugyanakkor láthatóan nem érintik a cég igazgatóságát és felügyelőbizottságát. Előbbinek a társaság megalapítása óta tagja Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének felesége, aki 2018 óta bruttó 550 ezer forint fizetést vesz fel havonta a cég által közzétett adatok alapján. Megafon Központ vezetőjét és tulajdonosát, aki előbb felügyelőbizottsági tagként, majd immár elnökként kap fizetést. Tagi megbízatásáért bruttó 350 ezer forintot vett fel havonta, elnöki posztján pedig havonta bruttó 450 ezret kap. Kovács István Gergely – aki egyben az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója – 2018-as kinevezése óta bruttó 24 millió forintot meghaladó fizetést vett fel az egyelőre kétséges megvalósítású kórház projektcégétől.
pollip
2023. október 09. 13:12
Ez a budapestiek döntése. Ők tudják, hogy nekik ez szuper, vagy nem felel meg. Gelgely magabiztos, mert a baráti közvélemény kutatók igaz, hogy ellenfél nélkül, de őt hozták ki győztesnek a 2024-es önkormányzati választáson.
Csuka
2023. október 09. 09:52
Már látom a következő évet ,amint üresen kongó kaszát hagynak a Budapestieknek.....,de nem baj megérdemlik Karácsony jól kicseszett velük .....,szerintem egy életre megtanulták hogy kit válasszanak Budapest élére...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!