Fantasztikus sikert ért el a magyar csapat a logikai rejtvényfejtő-világbajnokságon

2023. október 22. 16:04

A 16. sudoku-világbajnokságot és a 30. rejtvényfejtő-világbajnokságot Torontóban rendezték.

2023. október 22. 16:04

Negyedik lett a magyar csapat a logikai rejtvényfejtő-világbajnokságon, Kanadában – közölte István György, a válogatott csapatkapitánya az MTI-vel vasárnap. Elmonda: Torontóban rendezték a 16. sudoku-világbajnokságot és a 30. rejtvényfejtő-világbajnokságot. A szombaton véget ért versenyeken nyelv- és kultúrasemleges logikai feladványok megfejtésével mérte össze a tudását 

a közel 30 országból érkezett 175 résztvevő. 

A magyar csapatot a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete többfordulós válogatóversenyen választotta ki. Hozzátette: a logikai rejtvények világbajnokságán egyéniben a japán Ken Endo megvédte világbajnoki címét. A magyarok közül Madarassy Pál közgazdász a 16. helyet, Samu Viktor fizikus a 19., Nagy Kartal matematikus a 25., míg Gyimesi Péter matematikushallgató a 26. helyet szerezte meg.   

A sudoku-világbajnokságot Japán nyerte 

A kiváló egyéni teljesítményeknek és a csapatfordulókban elért jó eredménynek köszönhetően a magyar csapat az Egyesült Államok, Japán és Németország mögött a negyedik helyezett lett – mondta. Emlékeztetett rá: az 1992 óta megrendezett logikai rejtvényfejtő-világbajnokságok története során 

a magyar válogatott csapatban már ötször volt bronzérmes, míg egyéniben Madarassy Pál 2007-ben világbajnok lett. 

A sudoku-világbajnokságot Japán nyerte meg Csehország és az Egyesült Államok előtt. A négyfős magyar csapat – Gyimesi Zoltán, Herke György, Kovács Benedek, Madarassy Pál – a 10. helyet szerezte meg.   

(MTI)

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. október 23. 11:18
Hajrá Magyarország! Azért nem vagyunk mink olyan hülyék, mint amilyennek a rágalmazóink lefestenek bennünket.
luisbathhelena
2023. október 22. 21:18
Gratulálok! De azért egy 4. hely szerintem nem a "fantasztikus" kategória...
Géza Kékazég
2023. október 22. 18:22
Embere válogatja, nekem a sodoku egyáltalán nem szórakoztató. A legtöbb rejtvényt szeretem.
Ergit
2023. október 22. 18:22
Nagyon jó !!! Gratulálok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!