„Présember úr a történelem szellemvasútján ül” – így szállt bele David Pressmanbe az államtitkár (VIDEÓ)

2023. december 04. 09:52

„Az Egyesült Államokban a legnevesebb campusokon nem antiszemita bekiabálások történnek, hanem zsidókat vernek meg” – mondta Kovács Zoltán.

2023. december 04. 09:52

Csütörtökön számoltunk be róla, hogy élesen bírálta a magyar kormányt az amerikai nagykövet a 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján tartott beszédében. David Pressman elmondta, hogy szerinte

az antiszemitizmust Magyarországon a kormány bátorítja, ellentétben a hivatalosan hangoztatott zéró-tolerancia elvével”.

„Magyarországon egyes tisztviselők egy olyan országot szeretnek láttatni, ahol nem tolerálják az antiszemitizmust, ahol a zsidókat nem támadják meg az utcán, és amely biztonságos hely a számukra. Ugyanezek a tisztviselők ugyanakkor egy másik történetet is mesélnek majd”  – fogalmazott David Pressman.

Ezt is ajánljuk a témában

„Présember Úr” a történelem szellemvasútján ül és ez valahova az SZDSZ-es időkbe vitte vissza, mert ez akkor volt divat – mutatott rá Kovács Zoltán a Bayer Show-ban.

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár kiemelte, hogy

az Egyesült Államokban a legnevesebb campusokon nem antiszemita bekiabálások történnek, hanem zsidókat vernek meg,

egy ember bele is halt a sérüléseibe, és ezek után bárkinek Amerikából van arca azt mondani, hogy Közép-Európában és azon belül is Magyarországon van probléma az antiszemitizmussal, az mindenképpen felháborító.”

Ezzel szemben Magyarországon teljesen más a helyzet. Az államtitkár kiemelte, „a Magyarországon élő zsidók pontosan tudják, hogy ettől a magyar államtól 2010 óta milyen védelemre, mire számíthatnak, és ez nem csak, hogy megállja a helyét nemzetközi összehasonlításban, hanem kimondottan példamutató”.

A teljes adást itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bornemissza-3
2023. december 04. 12:00
Alighanem burkoltan Soros Györgyöt és fiát Alexet zsidózza, és azt állítja vele, hogy zsidó származásuknak köze van kártékony, demokráciaellenes tevékenységükhöz, amivel külföldről országok szuverenitásába és demokráciájába avatkoznak a pénzükkel és azt befolyásolják vele érdekeik szerint. De ezt mondja ki ő. Mert rajta kívül ilyet senki sem állított. Azt viszont állítjuk, hogy valójában nem az Egyesült Államokat, hanem a Soros pénzügyi birodalmat képviseli. Aminek az említése mindig annak megvédésére készteti, egészen az antiszemita-kártya kijátszásáig. De ha azt képviseli, akkor ezt is mondjuk ki. Akkor a következő plakátra ő is odakerül melléjük. Gondolom, az meg homofób lesz.
bornemissza-3
2023. december 04. 11:58
Ebben a témában két megfelelő reakció van. Egyrészt a zsidók reagálhatnak rá és kérhetik ki maguknak és a maguk nevében Pressman úr alaptalan rágalmait és valótlan állításait. Ha azzal nem értenek egyet, ezt meg is kell tenniük és hangot kell adniuk véleményüknek, el kell mondaniuk, ha ők nem ezt tapasztalják. Másrészt a kormányzat részéről, akinek ilyen helyzetben nem üzengetnie kellene, hanem bekéretnie az érintett nagykövetet alaptalan állításai magyarázatára, hogy a felháborodásunknak visszhangja is legyen a küldő országban. Mert ezúttal túl messzire ment és hazugságokat terjeszt. Amit a kormányzatnak a leghatározottabban el kell utasítania, és a küldő ország felé is ki kell fejeznie a képviselőjük tevékenységével kapcsolatos aggályait és annak a kétoldalú kapcsolatokra való romboló hatását. Nem üzengetünk. Államtitkári szinten kéressék be Pressman urat, szavai alátámasztására és magyarázatára.
bornemissza-3
2023. december 04. 11:57
"az antiszemitizmust Magyarországon a kormány bátorítja" Pressman úrt fel kellene szólítani a nyilvánvalóan alaptalan és légből kapott állításai igazolására. Mert egy nagykövet nem beszélhet össze-vissza, mivel minden szavának hatása van az általa képviselt ország megítélésére és az országaink közti kétoldalú kapcsolatokra. Már régóta nem nagykövetként viselkedik, de ezúttal elérte a mélypontot. Nagykövethez méltatlanul viselkedik és közlekedik a fogadó országban, valótlanságokat állít a fogadó országról és tevékenységével csak rombolja az amerikai-magyar kapcsolatokat. Szégyen egy országra nézve, ha nagykövetek helyett csak ügyvivőket és ügynököket tud küldeni egy szövetséges országba. Főleg ha az még egy magát felsőbbrendű és intellektuálisan vezető hatalomnak is képzeli a világban, de még egy nagykövetet sem tud kiállítani. Csak ügynökei vannak, de diplomatái nincsenek.
vbandi-8
2023. december 04. 11:45
Rohadt büdös repedt seggű buzi provokátor
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!