Ezért lehetett házkutatás Márki-Zay pártjának irodájában

2024. február 28. 11:12

Az adóhatóság a tiltott, külföldi kampánypénzek kapcsán lépett színre.

2024. február 28. 11:12

Márki-Zay Péter a Facebook-oldalán közzétett videóban a mártír szerepében tetszeleg, miközben számíthatott rá, hogy az eset súlyossága miatt a NAV nyomozói házkutatást tartanak a tiltott, külföldi pártfinanszírozással kapcsolatos ügyben. Mint a Mandiner is beszámolt róla, az adóhatóság nyomozói a Mindenki Magyarországa Mozgalom irodájában tartottak házkutatást. 

Márki-Zay az eset kapcsán közzétett videójában lehallgatást, megfigyelést és kémkedést említett, 

miközben az ellenzéki pártok 2022-es közös listavezetője maga ismerte el korábban, hogy az Action for Democracy nevű szervezet az Egyesült Államokból támogatta anyagilag az ellenzéki kampányt.

Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely kézfogója.
Fotó:  MTI-archív/Balogh Zoltán

Ezt is ajánljuk a témában

Az Állami Számvevőszék megállapítása szerint a 2022-es választások során a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett MMM-től „nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásban, azaz tiltott párttámogatásban részesült a választási kampány során ezen pártok helyett és érdekében finanszírozott kampánytevékenység formájában. Az ellenőrzés során a jogsértés ténye, valamint részben a tiltott párttámogatás összegszerűsége is megállapítható volt”– fogalmazott az ÁSZ, megjegyezve, 

a külföldi támogatásban érintett kampánypénzek miatt a NAV is eljárást folytat. 

Az adóhatóság azért vizsgálódik, mert több tétel is van, amivel kapcsolatban kifejezett kétsége van az ÁSZ-nak, nem tisztázott ugyanis, egyáltalán kampánycélra használták-e fel. Ide tartoznak például a DatAdat nevű cég osztrák leányvállalata által kiadott számlák buszbérlésről, miközben hasonló szolgáltatásokról az MMM is szerződött hazai vállalkozásokkal. Ez állhatott a tegnapi házkutatás mögött. Az üggyel kapcsolatban kérdéseket tettünk fel a NAV-nak, válasz azonban még nem érkezett.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eset kapcsán levélben fordultunk az adóhatósághoz, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket!

Nyitókép: MTI-archív/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. február 28. 15:39
A legjobb védekezés a támadás! De mindent annyira hiteltelenül csinál!!Hogyan bízhatnak meg benne emberek?
omega
2024. február 28. 14:13
"Márki-Zay az eset kapcsán közzétett videójában lehallgatást, megfigyelést és kémkedést említett" Azt nm tanították meg a gazdái, hogy Magyarországon így bánnak a bűnözőkkel?
kissb56
2024. február 28. 14:12
Már csak az a kérdés, miért várt kb. 2 évet a NAV ezzel a házkutatással!?
pumuklik
2024. február 28. 13:21
"Novicsok-5 2024. február 28. 11:15 Az ellopott közpénzeket ugye senki sem keresi" Ha van bizonyítékod, akkor tegyél feljelentést, különben bűnpártolást követsz el! Vagy csak simán rágalmazol?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!