Hanyatlik a nyugati oktatás a magyar professzor szerint (VIDEÓ)

2024. február 28. 14:38

Nyugat-Európában sok esetben már a szülők tanítják történelemre a gyerekeiket.

2024. február 28. 14:38

A Mathias Corvinus Collegium oktatással foglalkozó konferenciájának vendége volt többek mellett Frank Füredi szociológus, a kenti egyetem korábbi professzora, az MCC brüsszeli irodavezetője. A szakember a Hír TV meghívásának is eleget tett, ahol a Napi aktuálisban a nyugati oktatási rendszer hanyatlásáról beszélt.

Mint elmondta, 20 éve tapasztalta először, hogy a nyugati diákok egyre kevesebbet tudnak országuk történelméről, múltjáról, ami szerinte az elhibázott oktatási rendszer számlájára írható. A professzor szerint a nyugati oktatás infantilissé teszi a gyerekeket, nem inspirálja őket, pedig a „fiatalon tudnak önállóan gondolkozni”, ám ahhoz a tanároknak kellene komolyan venni őket. dr. Frank Füredi szerint vissza kell térni a klasszikus, konzervatív oktatáshoz, a korábbi módszerekhez, jelenleg ugyanis Nyugat-Európában sok szülő otthon tanít történelmet a gyerekeinek, mert az iskolában nem kapják meg a kívánt tudást.

Nyitókép: Youtube/Napi Aktuális

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2024. február 28. 18:41
"Frank Richards álnéven a Revolutionary Communist Group vezető tagja volt, majd a RCG-ből való kizárása után a Revolutionary Communist Tendency alapítója és elnöke, mely később Revolutionary Communist Party (RCP) néven vált ismertté."
catalina11
2024. február 28. 17:14
A poroszos oktatási rendszer tette naggyá Európát. A tanárnak tudnia kellett és tudatni, ja és nevelni. A gyereknek meg tanulnia kellett, és urambocsá ezt ellenőrizték. Amikor a libsik elkezdték, hogy milyen megalázó a tornasor, milyen nehéz az iskolatáska, nem kell osztályozni, milyen túlterhelt szegény gyerek, már látszottak a romlás virágai. Amióta az iskola vidámpark lett, tanároknak álcázott hintáslegényekkel, azóta nincs sem oktatás, sem nevelés. Van viszont egy csomó nyálpedagógus, aki gyerekeket maga előtt tolva állandóan nyafog valamiért...és csodák csodája mindig ott vannak mellettük a gyurcsányok, feketegyőrök, szabótímeák, szélbernadettek..... ezeket termelték ki a pedagógusok..
catalina11
2024. február 28. 17:11
A fidesznek nem szétbaszni kellett volna a közoktatást, hanem fejleszteni. 13 év alatt a fidesz ebben az ügyben csak rombolt." pontosabban?
FeketeFehér
2024. február 28. 17:09
A fidesznek nem szétbaszni kellett volna a közoktatást, hanem fejleszteni. 13 év alatt a fidesz ebben az ügyben csak rombolt. És ha van valami, ami semmit sem számít a kérdésben, az az, hogy egy Frank Füredi nevű senkinek mi a téves véleménye az európai közoktatásról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!