Kutyákat mérgeztek Nagytétényben

2024. február 04. 21:37

Mérgező kapszulákat szórtak szét egy kutyaiskola közelében.

2024. február 04. 21:37
Dog

Az RTL értesülése szerint mérgező kapszulákat találtak a kutyatartók Nagytétényben. Az értesülést a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola is megerősítette.

A lap úgy tudja, hogy célzottan, a kutyaiskola közelében szórták szét a mérgező kapszulákat. 

Egy kutya meg is evett közülük egyet, és csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően maradt életben. Az esetet követően rögtön feljelentést tett az állat gazdája a rendőrségen. A kapszulák tartalmát jelenleg is vizsgálják.

Az iskola az esetekkel összefüggésben figyelmeztette kiképzőit, hogy használjanak olyan hosszú pórázt, amivel be tudják hívni a kutyát, ha távolabb kerül tőlük, és épp felenne valamit; ha már hevesen szaglászni kezdenek, akkor mielőbb cselekedni kell.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Alexandra Jursova / Getty images

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rockercicc
2024. február 04. 23:30
Az efféle rohadékkal csak a saját mérgeit kell megetetni, dögöljön meg!
egonsamu
2024. február 04. 23:17
Remélem elkapják a barmot és rendörség nélkül megoldják. Csak az összes talált kapszulát kell megetetni vele.
jóember
2024. február 04. 21:56
Kutyahisztéria, még azt sem tudják mi van a kapszulában, de már életmentésről írnak. Csak megjegyzem, hogy a manapság kapható rágcsálóírtókból akár egy egész dobozzal megehet egy kutya akkor sem döglik meg tőle annyira alacsony a hatóanyag tartalma. Sajnos ez patkányra is igaz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!