Uniós biztos: Az EU folyósította az újabb támogatási csomag első részletét Ukrajnának

2024. március 20. 14:17

Várhelyi Olivér hangsúlyozta, a támogatás szükséges likviditást biztosít Ukrajnának.

2024. március 20. 14:17

Nyitókép: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Az Európai Bizottság folyósította az Ukrajna megsegítésre létrehozott, 50 milliárd eurós finanszírozású új alap első, 4,5 milliárd eurós részletét – jelentette be Várhelyi Olivér bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős uniós biztos Brüsszelben szerdán.

Az EU-Ukrajna Társulási Tanács ülését követően Várhelyi Olivér hangsúlyozta, 

a támogatás szükséges likviditást biztosít Ukrajnának, hogy segítse az állam működésének finanszírozását,

 köztük az állami bérek és nyugdíjak kifizetését, valamint az alapvető közszolgáltatások biztosítását.

A magyar uniós biztos reményét fejezte ki, hogy a következő négy évre szóló, újjáépítést és helyreállítást támogató csomag következő kifizetésre már áprilisban sor kerülhet a korábban egyeztetett politikai feltételek teljesülése esetén.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. március 20. 22:42
A rohadék vétótlan köpcös geci megazagazta a magyargyilkos ukránoknak ezt is. A komisszárja meg tolja a pénzt máris. Zsidó vircsaft. Rohadjon meg orbánnal együtt a komplett bagázs!
Pelso j.
2024. március 20. 18:45
"a támogatás szükséges likviditást biztosít Ukrajnának, hogy segítse az állam működésének finanszírozását" S ezt még így ki is mondatják Várhelyivel......:)
KBA98
2024. március 20. 16:44
Ez a k..szott EU a tagországok pénzét osztogatja Zelenszkijnek?
zsocc44
2024. március 20. 16:14
Olivér ugye jó nertárs? Tehát ez az összeg is don Vétó érdemeire való tekintettel megy az ukrán pénz égető üzembe? Ejha! Nem ad doktriminiszterelnök don Vétó pénzt! Béke kell! De ha már, akkor elegánsan jelentésük be! Eccségsugarú nerschewik már úgysem emlékszik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!