Politikai csaták a köztévében

2010. február 01. 20:46

Dobos Menyhért az MTV választási irodájának új vezetője.

2010. február 01. 20:46
Medveczky Balázs, a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke Dobos Menyhértet, az MTV közéleti főszerkesztőjét nevezte ki a választási iroda élére. A pozíciót eddig Bednárik Imre töltötte be. A váltás hátterében részben hatásköri konfliktus, részben a választásokkal is összefüggő nagypolitikai vetélkedés állhat.

A Dobos által vezetett Ma reggelbe látványosan tért vissza a Fidesz, miután a párt addig éveken át bojkottálta a Nap-keltét. Az MTV közleményében szó sincs pártpolitikáról: „Múlt pénteken az úgynevezett nagykuratórium ülésén a civil szervezetek képviseletében eljáró tagok aláírásgyűjtésbe kezdtek Bednárik Imre cégvezetői kinevezése ellen. Mindez politikai erőtérbe vonta általában a cégvezetői szerepkört, konkrétan Bednárik Imre személyét, ez pedig nemtelen támadások célpontjává teheti az MTV választási irodáját, aminek útját kell állni.

Medveczky döntésének köszönhetően ezentúl Dobos Menyhért egyrészt visszakapja a Ma reggelt, másrészt ő ellenőrzi majd a mostantól Bednárik által vezetett hír-főszerkesztőséget is - legalábbis a kampány a választások idején.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!