Színpadra viszik a romákkal szembeni diszkriminációt

2010. február 01. 14:15

Sajátosan segítenék a romák integrációját a tamási kistérségben. Az élet színházában cigány fiatalok játsszák el az őket érő megkülönböztetéseket.

2010. február 01. 14:15
A tamási kistérségi társulás a leghátrányosabb helyzetű kistérségek számára elkülönített támogatásból valósítja meg a 2010-ben induló, kétéves pályázati programot. Ennek első részében a kistérségben élő roma fiatalok részvételével hoznak létre egy színházi előadást.

A társulatban pszichológus és színész segítségével gyerekek és szüleik az őket érő diszkriminatív bánásmód elemeit játsszák el. Az elképzelés szerint a szituációs gyakorlatok segítenek a résztvevőknek feldolgozni a hasonló helyzeteket, aki így jobban tudnak majd reagálni a konfliktusokra.

A koncepció szerint a „színészek” nem hátrányos helyzetűek előtt is eljátsszák a darabot, így ők is szembesülhetnek a diszkrimináció durva megnyilvánulásaival. Az előadást a tamási kistérségben mutatják be, de a tervek szerint a Pécsi Országos Színházi Találkozóra, és más színházaknak is ajánlják majd.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blogen
2010. február 02. 10:44
Ha nincs cigányellenes diszkrimináció, akkor pszichológusok és szinészek segítségével kell kiképezni már a kis purdékat is, hogy játszák el, hogy van és hogy hisztériázzanak rasszizmust kiáltva, ha valamilyen bűncselekményért felelősségre akarják vonni őket.
de ki az a Gyurcsányi?
2010. február 01. 22:55
Én is el tudom játszani, hogyan különböztetnének meg Fekete-Afrikában, pedig sosem jártam ott. Na LAPOZZUNK!
Öreg
2010. február 01. 20:12
Helyes! Második felvonásban pedig a félelemben élő falusiak szempontjából mutatják be az együttélés másik oldalát!
Szenzor
2010. február 01. 19:04
"Színpadra viszik a romákkal szembeni diszkriminációt" A premier másnapján: Az előadás érdeklődés hiányában elmaradt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!