Dress code a minisztériumban

2010. szeptember 24. 12:31

Megszerezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ruhaszabályzatát a Hírszerző. a hölgyeknél lehet blúz, elegáns felső, kabátka, hozzá szoknya vagy nadrág - idézi a dokumentumot a Hírszerző. Az urak esetében az öltönyszabású nadrág, zakó, hosszú ujjú ing és nyakkendő az elvárás.

2010. szeptember 24. 12:31

Ahol közép- és felsővezetők dolgoznak, ott az általános viselet a titkársági munkatársak számára is a hivatali öltözet, az úgynevezett business casual, ami a hölgyeknél lehet blúz, elegáns felső, kabátka, hozzá szoknya vagy nadrág - idézi a dokumentumot a Hírszerző. Az urak esetében az öltönyszabású nadrág, zakó, hosszú ujjú ing és nyakkendő az elvárás. A ruha által szabadon hagyott testfelületeken nem viselhető tetoválás és piercing, és nem látszódhat ki a köldök, a derék vagy a fehérnemű. A munkatársaknak figyelniük kell arra is, hogy a körmük mindig ápolt, hajuk tiszta és rendezett legyen. Nem illik túl rövid szoknyát felvenni, térd felett legfeljebb két-három centiméterrel érjen. A nőknél a smink legyen visszafogot, a férfiaknál kerülendő a nagyon színes, vicces mintás nyakkendő, vagy szélsőséges divatirányzatokat követő öltözködés. Nyáron sem megengedett a pamutpóló, a rövidnadrág vagy a nagyon nyitott szandál.

A férfiak nyári öltözékéhez tárgyalások alkalmával öltöny, hosszú ujjú ing és nyakkendő szükséges. A zakó is kötelező, az inget kigombolni pedig kánikulában is tilos. A férfiaknál is zártnak kell lennie a cipőnek, ami lehetőség szerint bőr- és nem gumitalpú kell legyen. Pénteken megengedett lesz a farmer használata, de ekkor is elvárt a kulturált megjelenés.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Netuddgi
2010. szeptember 25. 09:59
Ha nem tetszik...
vendée
2010. szeptember 24. 13:48
Igen, az ilyen munkahelyeken van ruhapénz, nem is kevés. Most mit kell ezen kötözködni, hogy a hivatali alkalmazottak öltözzenek úgy, ahogy azt előírják nekik? Ez a szabály, és kész. Akinek nem tetszik, annak meg az "örök klasszikust" idézném...:-)
nybo
2010. szeptember 24. 13:16
így van, elnyomják a kisebbségeket, a másságot, miért nem lehet bőrtangában bejárni a minisztériumba? már megint a barna eső, Euróa, segíts!!!! tombol a fasizmus, most már egészen biztos
gentry
2010. szeptember 24. 13:03
De utálom az ilyeneket. Mi a lóf....nak kényelmetlen öltöny (vagy ("öltönyszabású nadrág"), mikor egy normális farmer és egy ing/galléros póló is elég elegáns egy munkahelyre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!