A selejt bosszúja

2013. február 27. 18:47

Az egyéni elbírálás szerepet juttathat a személyes érdekek érvényesítésének, a nemtelen bosszúvágy kiélésének. A selejt bosszújának.

2013. február 27. 18:47
Huszár Ágnes
Huszár Ágnes

„A listák még nem véglegesek. Az egyetemi vezetők nyilatkozataiból kiderül, hogy az egyetemi docensek a hatvanötödik, az egyetemi tanárok a hetvenedik életévük betöltéséig külön, évenként felülvizsgálandó rektori engedéllyel taníthatnak tovább. Ha van rájuk szükség. Hogy ki dönti ezt el? Nyilván az egyetemek megfelelő tanszékei, intézetei, ezek kinevezett vezetői. Talán a gyakorlatnak megfelelően a hallgatói önkormányzatokat is megkérdezik. Márpedig ők a kari tanácsban a szavazatok 30 százalékát birtokolják. Az egyéni elbírálás szerepet juttathat a személyes érdekek érvényesítésének, a  nemtelen bosszúvágy kiélésének. A selejt bosszújának. Vagy csak a tudatlanság, nemtörődömség, hajbókoló szervilizmus megnyilvánulásának. Kell nekünk feminista filozófia? Kell nekünk elméleti nyelvészet? Régen is megvoltunk nélkülük, nem?

Az európai döntéshozók, minden ellenkező híreszteléssel szemben, fontosnak tartják a bölcsészettudományokat, a népi hagyományok értékeinek megőrzését. A jelenlegi kormánytöbbség kegyeskedő frázisokon kívül nem tett semmit a népi vallásosságért, amelynek kutatását most EU-s projekt támogatja. A döntésnek más tanulsága is van. Például az, hogy a szexizmus és ageizmus (nemi és életkor alapú hátrányos megkülönböztetés) hiányzik a brüsszeli döntéshozók szellemi horizontjáról. A tekintélyes megbízatást egy professzor asszony kapta. A hazai oktatáspolitika retorikája »professzor urakat« szokott emlegetni, kitakarva a felsőoktatásnak a nyilvánosság elé tárt képéből a csakugyan nem nagyszámú női vezető oktatót.”

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
devlaci2
2013. február 28. 11:34
Nincs elég merszed, hogy belájkold a DK, a Jobbik, vagy Orbán Viktor oldalát, de mégis kíváncsi vagy a sok baromságra amit kiposztolnak?! Akkor a Facebook ♥ Politika rovatunk, pontosan neked szól. Mi összegyűjtjük neked egy helyen, ahogy Orbán a saját adatlapján megy mennybe vagy ahogy Gyurcsány civilkedik, de még a Jobbik jóízű cigányozásairól sem maradsz le, ha figyelemmel követed a Tabloid Schmuck, Facebook ♥ Politika rovatát. http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/02/blog-post.html Máshogy is követnél?! Megtalálsz minket a Facebookon https://www.facebook.com/pages/Tabloid-Schmuck/432214556857401?fref=ts
Necoure Yamakee
2013. február 28. 07:23
Miert kell ezt az agyhalott komcsit szemlezni?
gavar
2013. február 27. 23:59
tükröt már láttál te szenny? Te vagy a selejt, de nagyon....
wandakutya
2013. február 27. 23:17
Azért ez vicces. A nőszemély azon siránkozik, hogy jó karban (kiében...?) lévő hatvanas éveikben járókat nyugdíjaznak az ELTE-n, miközben a pécsi egyetem professzorasszonya külföldi pályázatot nyer élemedett kora ellenére. Csak egyet nem vesz számításba: a pécsi professzorasszony szintén nyugdíjas. :))))Vagyis szép jövő vár még a BTK friss, ropogós nyugdíjasaira is. :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!