Ferenc pápa bizottságot alakít a papi pedofília ellen

2013. december 06. 09:31

Az egyházi pedofília áldozatainak védelméért bizottságot alakít Ferenc pápa. A bizottságnak vallási és laikus tagjai is lesznek.

2013. december 06. 09:31

Az egyházi pedofília áldozatainak védelméért indít bizottságot Ferenc pápa, a testületnek egyházi és laikus tagjai is lesznek. A testület feladata, illetve célja az lesz, hogy felmérje azt, hogy egy pap alkalmas-e a hivatására felmérése, ellenőrizze az előéletét. A testület fokozottan kíván együttműködni a pedofíliát elszenvedő áldozatok családjaival és a hatóságokkal is.  

A bizottság áttanulmányozza majd a jelenlegi programokat a gyerekek védelme szempontjából is, és javaslatokat kezdeményez a kúriánál a püspökökkel, a püspöki konferenciákkal és az egyházi vezetőkkel együttműködésben” – mondta el Sean O’Malley bostoni bíboros, a bizottságról szóló javaslat egyik előterjesztője.

Az egyház és a pápa lépését az indokolhatta, hogy az utóbbi években több katolikus papról derült ki, hogy gyerekeket molesztált. A Vatikánban egy nyolcfős bíborosi tanács csütörtökig tanácskozott az egyház reformjáról. A tanács javaslatai közé tartozott a pedofíliaellenes bizottság is.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kal
2013. december 06. 22:59
Adja Isten, hogy Ferenc pápa szisztematikusan fel tudjon számolni minden bűnt, és hibát, amitől oly sokak számára riasztóvá, visszatetszővé vált az Egyház! Az Egyházra ugyanis szükség van, mert bár a vallása, és a hite mindenkinek magánügye, a hitet azonban az Egyháznak kell továbbadnia, és a hívő ember az Egyházban tudja megélni a hitét. Ezért is van nagy jelentősége a jövő őszre tervezett Soron Kívüli Püspöki Szinódusnak, amelynek előkészítéséhez a Vatikán által elkészített kérdőívet még két napig ki lehet tölteni a Kaleidoscope blogon. A TE válaszodra is szükség van! http://kaleidoscope.blog.hu/2013/12/05/a_te_valaszodra_is_szukseg_van
magnamater
2013. december 06. 19:32
Ferenc pápa rendet fog tenni.Mégis a bizottság mellett hasznos volna a szemináriumra jelentkezők alapos vizsgálata, és a cölibátus eltörlése.
Zernebock
2013. december 06. 18:39
Ne provokálj, retek buzi.
bsandor
2013. december 06. 17:01
e mi,ki fene kefél gyerekekkel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!