Kizuhanhat-e az MSZP a Parlamentből?

2014. február 13. 10:19

Képzeljük el azt a forgatókönyvet, hogy az április 6-i választásokon az Összefogás megtorpan 14.98 százalékon, az LMP és a 4K! pedig külön-külön is megugorja a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt.

2014. február 13. 10:19
baum

Egyrészt a magyar társadalom ma igen rossz mentális állapotban van. Bármennyire is az lenne a logikus és helyes döntés az ország részéről, hogy a parlamenten kívülre tegye ezt a hiteltelen bandát, ez nem fog megtörténni. Mégpedig azért, mert egy csomóan elhiszik, hogy ők a kisebbik rossz. Persze, az is igaz, hogy az is logikus és helyes döntés lenne, ha a Fideszt is kibaszarintanánk az országházból, de egy másik csomóan szerint meg ők a kisebbik rosszak. Magyarország jelenleg patikamérlegen méricskéli melyikük a kevésbé sátáni, aztán ebbe szépen bele is rohadunk.

Másrészt, még ha reális esély is lenne arra, hogy az összefosás ne érje el a 15 százalékot – például a Magyar Nemzet kideríti, hogy maga Simon Gábor végezte ki a kiszsiráfot stb. -, abban a pillanatban épp a Fidesz mondaná azt, hogy ácsi. Ugyanis a Fidesz úgy szereti az MSZP-t, és fordítva: az MSZP annyira a Fideszt, mint az emberek a sót, vagy a laptop-töltőt. Szükségük van egymásra. E két bűnbandának inkább megéri, hogy néha váltogassák egymást a piramis csúcsán, minthogy olyan erők kerüljenek helyzetbe, melyek az egész, szépen felépített szájbavert rendszer legitimációját kérdőjelezik meg.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2014. február 13. 13:20
De szép is lenne! Csak sajnos nem lehet hinni benne. Igaz, reménykedni lehet ;)
I.Preskin
2014. február 13. 12:58
Kákosista nyögvenyelős, shalon' magyarozással felhigított, blankolt kiszerelésben.
Akitlosz
2014. február 13. 12:57
Ez igaz. Az Mszp és a Fidesz ugyan egymással vetélkednek az első helyért, de mindegyik azt szeretné, hogy a másik legyen a második, s ne valamelyik újabb párt. Szóval az egymással való vetélkedésen túl a hatalomért már közösek az érdekeik.
Wendriner
2014. február 13. 12:43
"az április 6-i választásokon az Összefogás megtorpan 14.98 százalékon" Sajnos ez csak álom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!