Facebook-bejegyzés miatt perli Kocsis Mátét a Helsinki Bizottság

2015. augusztus 11. 13:59

Személyiségi jogi pert indít a Magyar Helsinki Bizottság Kocsis Máté józsefvárosi polgármester korábbi Facebook-bejegyzése miatt, melyben azt írta: a „népvándorlók (…) őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak” a II. János Pál pápa téren. Az MHB szerint ez az egyenlő bánásmódról szóló törvény szerint zaklatásnak minősül.

2015. augusztus 11. 13:59

A Magyar Helsinki Bizottság személyiségi jogi perben követeli, hogy Kocsis Máté és az általa képviselt önkormányzat a nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot a polgármester „súlyosan gyűlöletkeltőbejegyzése miatt, és ismerje el: megsértette a migránsok emberi méltóságát, s ezzel a hatályos magyar törvényeket is. A józsefvárosi polgármester többek között azt írta, hogy a „népvándorlók (…) őrjöngenek, lopnak, késelnek, rongálnak”.

A jogvédő szervezet szerint Kocsis Máté II. János Pál pápa térről szóló Facebook-bejegyzése egyrészt minden ténybeli alapot nélkülözött, másrészt az egyenlő bánásmódról szóló törvény szerint zaklatásnak minősül. „Kocsis Máté talán úgy gondolja, nem kockáztat az uszító hangnemmel, hiszen a magyarul nem beszélő, kiszolgáltatott menedékkérők között nem lesz senki, aki gyűlöletkeltő kijelentésével szemben jogorvoslatot keres, de a törvény lehetővé teszi civil szervezetek számára, hogy a nagyobb csoportokat érintő jogsértésekkel szemben a köz érdekében maguk forduljanak bírósághoz” - írta a szervezet közleményben.

(Közlemény.)

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jabotinsky
2015. augusztus 13. 11:17
Frusztrált liberális áskálódó galuti zsidók legfőbb elfoglaltsága a szarkavarás, kötözködés és intrika. Ez etnospecifikus tulajdonságuk. Ugyanúgy hozzájuk tartozik, mint a borzhoz a bűz!
Jabotinsky
2015. augusztus 13. 11:15
Flusztrált liberális áskálodó galuti zsidók legfőbb elfoglaltsága a szarkeverés, ktözködés és intrika. Ez etnispecifikus tulajdonságuk. Ugyanúgy hozzájuk tartozik, mint a borzhoz a bűz!
MZ/X
2015. augusztus 12. 12:14
Pedig még plakátokat sem tépkedett...
vigyor
2015. augusztus 12. 09:44
A Helsinki Bizottság mindig képes bebizonyítani, hogy az aljasságnak nincs határa, mindig képes egy-egy újabb perrel megmutatni, hogy tudnak még lejjebb menni, igen tehetséges társaság...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!