Több mint ezren kapnak köztársasági ösztöndíjat

2016. szeptember 19. 22:46

Az emberi erőforrások minisztere 1.115 egyetemi, illetve főiskolai hallgató részére adományozott köztársasági ösztöndíjat a 2016/2017-es tanévre.

2016. szeptember 19. 22:46

A köztársasági ösztöndíjat az oktatásért felelős miniszter adományozza egy tanév 10 hónapjára a kiemelkedő tanulmányi eredményű, tudományos diákköri munkában, szakmai téren kimagasló munkát végző hallgatóknak, elért eredményük fenntartásának támogatására. A juttatás összege havi 34 ezer forint – közölte a tárca oktatási államtitkársága.

A közlemény szerint a pályázatot a felsőoktatási intézmények írják ki, majd az intézményi bírálat, rangsorolás után terjesztik fel a miniszterhez ezen ösztöndíjra javasolt hallgatóik nevét.

A köztársasági ösztöndíj folyósítására az államilag támogatott illetve költségtérítéses, teljes idejű (nappali tagozatos) alapképzésben, mesterképzésben, illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgatók jogosultak.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!