Ákos koncertre hívta Erdő Péter bíborost

2021. szeptember 10. 13:41

Ákos ma este igazi rockkoncertre várja a fiatalokat a Papp László Sportarénába, ahová Erdő Péter bíborost is elhívta 2018-ban, mielőtt az eucharisztikus kongresszus himnuszának munkálatait elvállalta.

2021. szeptember 10. 13:41
null

Mint ismert, Kovács Ákos énekes a producere az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus himnuszának. 2018-ban mielőtt igent mondott volna a felkérésre, az énekes elhívta a bíborost a koncertjére a Budapest Arénába – írta meg a Metropol.

„Próbavásárlás jelleggel meghívtam a koncertemre”

„Amikor bíboros úr felkért erre a munkára, azt mondtam neki, nagyon szépen köszönöm a bizalmat, de előbb nézze meg, hogy mit csinálok. Amolyan próbavásárlás jelleggel meghívtam a koncertemre 2018-ban. Be kell vallani: nem sikerült az elrettentés. Bíboros úr eljött, a két este összesen 25 ezer ember gyűlt össze az Arénában, ünnepi hangulatban énekeltük együtt az Igazán című dalom sorait” – mesélte. Az énekes azt is elárulta: fantasztikus személyiségnek tartja Erdő Pétert, aki a munkának minden részletét azonnal átlátta, és akitől valóban atyai bizalmat kapott.

„Végül az a döntés született, hogy a 83 évvel ezelőtti budapesti kongresszus himnusza maradjon, hogy hidat teremtsen az 1938-as és a 2021-es budapesti világtalálkozó között. Nekem az lett a feladatom, hogy modern köntösbe öltöztessem” – avatott be az előzményekbe Ákos, aki a himnusz mellé egy imázsfilmet is készített saját forgatókönyve alapján. Hozzátette, rendkívül fontosnak, történelmi jelentőségű dolognak tartja, hogy a katolikus világ Budapesten találkozik.

Ákos békét remél a budapesti világtalálkozótól

„Nem sok olyan ország van, amelyik 100 éven belül kétszer is otthont ad egy ilyen nemzetközi eseménynek. Azt gondolom reménykedve, hogy békében, szeretetben együtt tud lenni ez a közösség, és olyan emberek is részt vesznek a találkozó programjain, akik nem közvetlenül kapcsolódnak a hit világához. Sokat várok ettől: békét, béketeremtő képességet tulajdonítok a rendezvénynek. Remélem, így is lesz” – fogalmazott Ákos, aki a kongresszus Forráspont Ifjúsági estjén együtt énekel 19 éves Anna lányával.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2021. szeptember 10. 21:56
Ammeg millen koncert ahová diákokat kell kivezényelni. Ákos nem szégyelled magad? Bammeg ez egyfajta pedofila.
Bell & Sebastian
2021. szeptember 10. 17:57
Képtelenség volt minden pogromot megnézni, de amit eddig láttam, mert érdekelt, az sok újat tudott hozzátenni csekélyke ismereteimhez, stoppolni míveltségem szakadásán. De eddig még egyetlen Ákost sem bírtam végigállni, még akkor sem, ha ingyen volt ideálisnak mondható körülmények között. Reflexből magamat hibáztatom, unalmamban figyelni kezdtem a közönséget, hardcore rajongók után kutatva, hiába. Hagyjuk is a verzét, a tartalom és forma viszonyát, vagy a kompozíciók zeneelméleti elemzését. Az nagyon taszító tud lenni, ha valaki egy közös produkcióból indokolatlanul kiemeli túlhangsúlyozza önmaga jelentőségét, vagy inkább jelentéktelenségét. A biodíszletként tartott zenekarral popot játszani és rocknak eladni nem piaci körülmények közt, nos, ez lehet a hosszú élet titka. Én nem haragszom rá, iszom a szavait, amikor interjúvolják az ATV -n (irónia!), no de a zenéje, azzal tálibokat vallatnék arról, hová ásták el a szenteltvíztartót. Szegény Erdő Péter!
matykox
2021. szeptember 10. 16:44
Na, de a himnusz szépen sikerült: Ákos nem csak egy igazi hívő, a munkáját -hivatását is érti.
files32
2021. szeptember 10. 16:12
Azért az világos, hogy Erdő Péter az egyház Erdős Pétere.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!