Egy malomban dolgozott fiatalon: Márkus László élete

2022. június 10. 11:16

1927-ben ezen a napon született a későbbi legendás színművész, Márkus László.

2022. június 10. 11:16
null
Sal Endre
Sal Endre

Már kiskorában a mozi és a színház vonzotta, iskola helyett is inkább filmszínházakban üldögélt. Saját bevallása szerint Európa legrosszabb tanulója volt. Pufi kisgyerekként megpróbálkozott a színészettel, de a testalkata miatt eltanácsolták. Ennél is drámaibb, hogy a II. világháború alatt a zsidó származása miatt csaknem a Dunába lőtték a nyilasok. Aztán a színjátszás gyógyír volt a sebekre, Márkus László kivételes karriert futott be s az ország kedvence lett.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishal
2022. június 11. 15:00
Pár éve Sztankay István fia írt róla egy megemlékezést és kategorikusan kizárta a meleg szálat. Illetve tapintatosan rávilágít a félreértésre okot adó attitűd igazi, orvosi indokára.
redhaven
2022. június 10. 19:10
Eltelt majd 30 év a halála óta,és sokan emlékeznek rá.A mai celeb senkikre hányan emlékeznek 5 év múlva?
redhaven
2022. június 10. 19:02
Őt is szívemből szerettem.
Bell & Sebastian
2022. június 10. 17:31
Ha jól emlékszem, Rémusz bácsi meséiben ő volt a nyúl. Nagy szamár létemre egyetlen epizódot ki nem hagytam volna belőle. Becsönget a róka a nyúlhoz, mire az kiszól elváltoztatott hangon: - Ninc itt cenki... A hangjában volt valami rendkívüli, hajlott a ripacskodásra, általában túltolta a szerepeit, igazi egyéniség volt. Összességében véve volt a lényében valami nárcisztikus és buzis, aszexuálisnak nem nevezném, mert sokat foglalkoztatta a kérdés, van erről pár anekdota.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!