Dan Tanasa feljelentette Kelemen Hunorékat a Diszkriminációellenes Tanácsnál

2022. augusztus 24. 22:11

A román politikus Orbán Viktor tusványosi beszédének támogatásával kapcsolatban ragadott tollat és papírt.

2022. augusztus 24. 22:11
null

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) Maros megyei képviselője, Dan Tanasa szerdán bepanaszolta az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) Kelemen Hunort és Zakariás Zoltánt, mert szerinte az RMDSZ két politikusa

támogatólag nyilatkozott Orbán Viktor magyar kormányfő „rasszista” tusnádfürdői kijelentéseiről.

Facebook-oldalán azt írta a magyarellenes politikus, határozottan elítéli, hogy a kormány idegengyűlölet és antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős különmegbízottja nem reagált az RMDSZ-es miniszterelnök-helyettes és az RMDSZ képviselőjének nyilatkozataira.

Tanasa szerint Orbán Viktor Tusványoson elmondott beszédében rasszista diskurzust terjesztett, ezt pedig az RMDSZ-es politikusok támogatták. Állítása szerint a román kormánypártok felületesen kezelik az európai értékek és az emberi jogok tiszteletben tartását.

Minden demokratikus társadalomban a rasszizmus, az intolerancia, az idegengyűlölet és a szeparatizmus támogatóit ki kell közösíteni”

– írta közösségi oldalán a román politikus. 

Fotó: Antena3

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Timeslot
2022. augusztus 26. 07:13
A román egy foglalkozás.
KBA98
2022. augusztus 25. 16:29
Minthogy román mindent elmond!
lendvaiildiko
2022. augusztus 25. 12:13
A minap a Szent Anna tavánál jártam. A tóhoz a mozgássérülteket, idősöket egy díjmentesen használható kisbusz viszi le, hozza fel a hegygerincen lévő parkolóba. Feleségem nehezen jár. Már szálltunk be a buszba, amikor a kárpátokontúli terület jeles fiatalabb képviselői félrelökték a feleségemet. A vonaton rámragadt nyelvi ismeretemmel elmondtam, invalidus, engedjék be. Végül kiszálltam és kicsi dulakodással sikerült feleségem beszállása és leültetése helyremre, én kiszálltam. A maradék kárpántontúli rámförmedt, hangos tónusban közölték, hogy ez Románia, itt mindenkinek románul kell beszélni. Primitív románommal közöltem, hogy az európai unió egy hivatalos nyelvéről beszélnek, azt is elmondtam, hogy turistaként én jobban beszélek románul, mint ő a soknemzetiségű Romániában magyarul. Székely barátom szabatosabban elmagyarázta a helyzetet. Elfordultam a hangos csapattól, s beszédbe elegyedtem a buszra váró ottani magyarokkal. A végén azzal zártam az események kommentálását, találkoztam már rendes román emberekkel, nagyon kedvesek voltak velem. Megjött fentről a busz, hagytam a csapatot felszállni, de ekkor egy román ember, kezével intett: nekem és barátomnak kell felszállnom előbb, ők utánam. Ilyen is előfordul, ez a Tanasa valószínű rokon volt a minket lökdösőkkel.
csulak
2022. augusztus 25. 11:31
rotyog az igazi fasiszta retek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!