Most vegyek eurót a nyaralásra vagy várjak még?

2023. április 17. 11:31

Szakértők szerint jelenleg pozitív hangulat uralkodik a világgazdaságban, ezért a közeljövőben tovább erősödhet a forint, feltéve, ha nem üt be valamilyen krach.

2023. április 17. 11:31
null

Szakértők szerint már nem kell sokat várni arra, hogy újra 372 forint legyen egy euró – hétfő reggel 374,2-nél tartott –, ezzel megdöntené az idei csúcsot a magyar fizetőeszköz – áll az Index elemzésében. Ez persze csak akkor következik be, ha nem történik valami súlyos probléma a világban. 

Az európai tőzsdéken pozitív hangulat uralkodik, a magyar BUX-index viszont gyengüléssel zárta a hetet, a hazai blue chipek vegyesen teljesítettek. Viszont ma, hétfőn délelőtt kicsit erősödött a BUX. A nyersolaj ára már negyedik hete emelkedik, a földgáz ára viszont csökkent. 

Regős Gábor, a Makronóm Intézet vezető elemzője arra emlékeztetett, hogy

az egyéves csúcs 369,5 forint, ilyen erős tavaly április 22-én volt a hazai fizetőeszköz.

A dollárral szemben a csúcs viszont éppen egy éve volt, akkor 336,9 forintot kellett fizetni az amerikai fizetőeszközért. Itt közel vagyunk ahhoz a csúcsértékhez, a múlt hét csütörtökén már 340 alá is bekúszott az árfolyama. Ma, hétfőn reggel is ezen az értéken járt.

A szakértő szerint miután a múlt héten bejelentett amerikai szankciók – holott a várakozások ezzel ellentétesek voltak – érdemben nem érintették Magyarországot, így javulhat a két ország kapcsolata, ami hosszabb távon tovább erősítheti a forintot. 

(Index–Mandiner)

Nyitókép: Krk sziget régi halászfalujának távlati képe és kavicsos strandja az Adria partján.MTI/Bizományosi: Jászai Csaba

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon
2023. április 17. 16:41
Mi az hogy : nyaralás ? a dékások egy havi nyugdíjából sem lehet Balatoni lángost venni
Akitlosz
2023. április 17. 15:11
"Most vegyek eurót a nyaralásra vagy várjak még?" A Mandiner nem tudakozó köcsög! A google a barátod, ha ennyire nem tudsz valamit.
qwrtzq
2023. április 17. 14:56
akik hitelt vettek fel, mert "lesz az még 500 is", azok idén nem mennek nyaralni
Zsolt75
2023. április 17. 14:19
Tavaly nyáron évekre előre bespájzoltam a 410 Ft-os Euróból, úgyhogy idén hagyjatok a jóslatokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!