Óriási pénzeket öl Kína a stratégiai ágazatokba

2011. november 22. 09:38

Öt éven belül 10 ezer milliárd jüant fektet Kína stratégiai ágazatokba. Az összeget a vállalatok, a helyi kormányzatok és a bankok beruházásai szolgáltatják majd.

2011. november 22. 09:38

A következő öt évben 10 ezer milliárd jüant fektet Kína stratégiai ágazatokba, így az alternatív energiák, a biotechnológia, az újgenerációs információtechnológia, a csúcskategóriás felszerelés-gyártás, az alternatív üzemanyagok, a speciális anyagok gyártása valamint az energiatakarékos és környezetbarát technológiák ágazataiba – közölte sajtótájékoztatóján John Bryson, amerikai kereskedelmi miniszter, egy kétnapos, a kínai Csengtu-ban (Chengdu) megtartott ülést követően.

A 10 ezer milliárd jüanos (357 ezer milliárd forint) összeget nem a kormány, hanem a vállalatok, a helyi kormányzatok és a bankok beruházásai szolgáltatják majd. John Bryson leszögezte: az amerikai és más külföldi cégeknek ugyanolyan esélyei lesznek, mint a kínaiaknak, hogy a hét szektor bővülésében részt vállaljanak.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!