A Ramadán közbeszól a foci vb-n

2014. június 26. 10:18

Szombaton kezdődik a muszlimok egy hónapos böjti időszaka, amelynek során nappal nem ehetnek és nem ihatnak. A Ramadán sok vb-játékost, és akár nyugati csapatokat is érinthet, azonban a böjt nem lesz jó hatással a focisták teljesítményére.

2014. június 26. 10:18

Nem csak a muszlim országok játékosai, de nyugati csapatokban játszó iszlám vallású focisták is kénytelenek szembenézni a Ramadánnal. Az egy hónapos böjt alatt tilos nappal enni és inni. Ha viszont ezt betartanák  a focisták, akkor a táplálkozási szakértők szerint kiszáradhatnak, energiaszintjük lecsökken, és izomvesztéssel is számolniuk kell.

A német csapatában játszó török származású Özil például közölte, hogy nem tartja be idén a Ramadánt, mert most a munkáját végzi, és a szabályok amúgy is adnak lehetőséget a böjt alóli felmentésre, vagy annak elhalasztására – írja a Sport Géza.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2014. június 26. 12:33
Ki "Korán " kel, éhkoppot nyel...... Azért Özil pragmatikus- a kivétel erősíti a szabályt!Probléma egy szál se!
Locassen
2014. június 26. 11:19
Ez má' megint miféle hülyeség? A Korán útmutatása szerint a böjtöt el lehet halasztani, ha az igazhívő úton van. Na most a brazilokat leszámítva ez mindenki másra vonatkozik, ők meg ugye nem muszlimok. Plusz a Próféta, amikor böjt alatt csatába vezette az embereit, utasította őket, hogy szakítsák meg a böjtöt, mert az árt az egészségnek, ha korgó gyomorral és szomjasan akarják elpáholni az ellenséget.
formaegy
2014. június 26. 11:04
"A német csapatában játszó török származású Özil például közölte, hogy nem tartja be idén a Ramadánt, mert most a munkáját végzi, és a szabályok amúgy is adnak lehetőséget a böjt alóli felmentésre, vagy annak elhalasztására..." Ha ez lehetséges, akkor miért kell ekkora feneket keríteni az egésznek?
A_Haza Bölcse
2014. június 26. 10:46
a böjt nem kötelező, csak erősen ajánlott, de akinek nyomós oka van rá az természetesen kibújhat alóla (kisgyerekek, öregek, betegek, várandós nők), és igen a foci vb is van olyan súlyú
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!